Борсовите котировки на петрола във вторник се понижават за втори

...
Борсовите котировки на петрола във вторник се понижават за втори
Коментари Харесай

Цената на петрола спада. Пазарът е изнервен от преговорите САЩ - Китай

Борсовите котировки на петрола във вторник се намаляват за втори ден на фона на упованието на вести и намаляващия оптимизъм за по-бърз ход на договарянията сред Съединени американски щати и Китай.

Януарските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с $0,16 и се търгуват по $62,28 за барел. В понеделник цената на тези договори спадна с $0,86 (1,36%), до $62,44 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския WTI в това време на нюйоркската стокова борса се намалява с $0,23, до $56,82 за барел. В хода на вчерашната сесия тя се намали с $0,67 (1,16%), до $57,05 за барел.

Анкетираните от Bloomberg анализатори предвиждат, че запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 1,5 млн. барела. Очаква се добивът на шистов нефт от най-големите залежи в страната през идващия месец да нараства.

Пазарът продължава да е доста сензитивен към рисковете, свързани с комерсиалните спорове, показва основният пълководец на CMC Markets в Сидни, Майкъл Макарти, представен от организацията. Според него цените не петрола ще останат под отрицателен напън, до момента в който се чака съглашението сред Съединени американски щати и Китай.

CNBC заяви в понеделник, базирайки се на източник от китайското държавно управление, че Пекин е тъмно надъхан за вероятностите на договорка. Китайската страна се тормози от мненията на американския президент Доналд Тръмп по отношение на неналичието на съглашение за поетапна анулация на въведените митнически цени. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР