Борсовите котировки на петрола продължават да се понижават в петък

...
Борсовите котировки на петрола продължават да се понижават в петък
Коментари Харесай

Петролът Brent поевтиня под 75 долара за барел

Борсовите котировки на петрола не престават да се намаляват в петък сутринта след актуализиране на седмичните ценови дъна предходния ден.

Към 9:12 часа българско време цената на юлските фючърси за европейския пример Brent на лондонската борса ICE Futures е $74,33 за барел, което е с $0,64 по-малко от края на миналата сесия. В четвъртък тези контракти поевтиняха с $1,43 (1,9%) до $74,98 за барел.

Юнските фючърси за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняха в това време с $0,34, до $70,52 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се намали с $1,69 (2,3%) до $70,87 за барел.

И двете международни референтни марки затвориха през вчерашния ден на най-ниските си ценови равнища от 4 май, съгласно пазарните данни на Dow Jones, и завършиха търговията на алено за втора поредна сесия.

Анализаторите от Sevens Report Research означават редица значими фактори, влияещи върху цените на петрола, в това число обстановката с тавана на държавния дълг и опасенията за районните банки в Съединени американски щати. Както и инфлационните упования, които дефинират вероятностите за продължение на нападателната парична политика на Федералния запас. Според анализатори резултатът може да бъде евентуално дълбока икономическа криза, която ще срине търсенето.

" Тези фактори ще продължат да въздействат на цената на петрола и пазара на рафинирани артикули в кратковременен проект ", пишат специалистите от Sevens Report Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР