Борсовите индекси в САЩ се повишиха за трета поредна сесия,

...
Борсовите индекси в САЩ се повишиха за трета поредна сесия,
Коментари Харесай

Ръст на Уолстрийт за трети пореден ден въпреки конфликта в Близкия изток

Борсовите показатели в Съединени американски щати се покачиха за трета поредна сесия, а облигациите означиха най-хубавия си ден от август, след насъбрания оптимизъм, че акцията на Федералния запас за повишение на лихвите понижава.

Пазарите се повишават макар борбите в Близкия изток, „ тъй като вложителите към момента не са сигурни какво ще е въздействието на геополитиката “, разяснява Камерън Бранд, шеф на проучванията в компанията за пазарни данни EPFR, представен от The Wall Street Journal.

S&P 500 добави 0,5%, Nasdaq Composite завоюва 0,6%, а Dow Jones Industrial Average напредна с 0,4%, или 135 пункта.

Десет от 11-те бранша на S&P 500 се покачиха, откакто всички затвориха нагоре в понеделник.

Напоследък някои високопоставени чиновници на Фед допускат, че може да се постави завършек на повишението на краткосрочните лихвени проценти, в случай че дълготрайните лихви останат покрай скорошните си върхове, отбелязва WSJ.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се откри на 4,654%, спад от 4,783% в петък, отбелязвайки най-големия спад за една сесия от 23 август. Двугодишната рентабилност падна до 4,982% от 5,077% в петък, най-ниското  ѝ равнище от 8 септември. Пазарите на облигации бяха затворени в понеделник.

Тази динамичност обръща скорошните разпродажби, засегнали фондовите пазари. 10-годишната рентабилност, основен индикатор за корпоративните разноски по заеми и цената на бъдещите облаги, неотдавна надвиши 4,8%, достигайки най-високото си равнище от 2007 година

По подигравка на ориста обаче това повишаване на доходността може да е понижило нуждата от по-нататъшни дейности от страна на централната банка на Съединени американски щати – доктрина, провокирала спада във вторник.

Според инструмента FedWatch на CME Group трейдърите на лихвени деривати дават 88% късмет Фед да остави лихвения си % неизменен на съвещанието през ноември.

Междувременно вложителите чакат нови стопански данни, които биха могли в допълнение да покачат възможностите централната банка да устои на ново стягане.

Докладът за индустриалните цени за септември би трябвало да бъде оповестен в сряда, а в четвъртък - данните за показателя на потребителските цени.

Уолстрийт чака потребителските цени да се покачат с 3,6% по отношение на година по-рано, съгласно икономисти, интервюирани от WSJ.

Някои стратези чакат още спад в доходността на облигациите, в случай че тези данни сочат изстудяване на стопанската система.

На стоковите пазари фючърсите на суровия нефт Брент се откриха на 87,65 $ за барел, което е спад от 0,6% по отношение на понеделник. Свързаните с пътуванията акции, в това число Delta Air Lines, Marriott International и Carnival, се възвърнаха след разпродажбата в понеделник.

Акциите на PepsiCo се покачиха с 1,9%, откакто компанията регистрира облага, която надвиши упованията на Уолстрийт. Няколко огромни компании, измежду които JPMorgan Chase, Delta, UnitedHealth Group, Domino’s Pizza и Wells Fargo, ще рапортуват финансови резултати по-късно тази седмица.

В Европа водещите показатели на главните фондови пазари също затвориха на зелено вчерашната сесия макар продължаващия спор сред групировката Хамас и Израел, повдигнал редица опасения за международната стопанска система, показва CNBC.

Общоевропейският показател Stoxx 600 приключи нагоре с 0,2%, обръщайки посоката си от през вчерашния ден. Най-добре се показаха книжата на фирмите за пътувания, които скочиха с 3,9% макар световната неустановеност в бранша, обвързвана с анулацията на полети от и до Израел. Акциите на миннодобивните компании регистрираха 2,9% растеж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР