Борсовите индекси в Китай и Хонконг отчитат понижения днес, вследствие

...
Борсовите индекси в Китай и Хонконг отчитат понижения днес, вследствие
Коментари Харесай

Повечето азиатски индекси бележат ръст днес, петролът поскъпва

Борсовите показатели в Китай и Хонконг регистрират намаления през днешния ден, в резултат на опасенията по отношение на китайската стопанска система, само че спадът през вчерашния ден в доходността на по-дългосрочните щатски държавни облигации поддържа други показатели в района.

Понижение от 0.78% на хонконгския показател Hang Seng и 0.36% спад при показателя на китайските сини чипове CSI300 доведоха до оттегляне от 0.22% на азиатско-тихоокеанския показател на MSCI.

Основните борсови показатели на Австралия и Южна Корея регистрират растеж за деня, а японският Nikkei набъбна с 0.81%. Фючърсите на щатския софтуерен показател Nasdaq регистрират растеж от 0.6%, а тези на S&P500 бележат покачване от 0.4%.

Доходността по 10-годишните щатски държавни облигации за последно беше на равнище от 2.8455%, отчитайки лек растеж в азиатската сесия, откакто през вчерашния ден падна от 2.981%.

"Смятат, че към момента вървим към 10% рентабилност при 10-годишните бумаги, като сега има известно прибиране на облаги, " споделя пред Ройтерс Роб Карнел от ING.

Той твърди, че спадът в доходността по държавните облигации може да е оказал известна поддръжка на акциите през вчерашния ден, като показателят S&P500 остана съвсем без смяна, макар от пониженията в софтуерния бранш.

Технологичният Nasdaq през вчерашния ден падна с 1.22%, понесен надолу от Netflix, чийто акции поевтиняха с 35.1%, откакто компанията разгласи изненадващо спад в броя на клиентите. Индексът Dow Jones набъбна с 0.71%.

Китай още веднъж беше във фокуса на вложителите, откакто изненада пазарите през вчерашния ден, като резервира главните си лихвени проценти без смяна, макар честите обещания на държавното управление да поддържа забавящата се стопанска система, която беше наранена от най-сериозната вълна на COVID-19 от две години.

По-ниската рентабилност по щатските държавни облигации докара до намаляване при $, като доларовият показател падна с 0.65% през вчерашния ден, откакто еврото и английският паунд възвърнаха част от позициите си.

Доларовият показател за последно беше на равнище от 100.44, отстъпвайки от достигнатия близо двегодишен връх от 101.03 в предходния ден.

Доларът нарастна с 0.38% по отношение на йената - до 128.3 в ранната търговия през днешния ден, откакто възобновяване на йената във вчерашната сесия, която беше първата печеливша за японската валута от две седмици, се отхвърли краткосрочно.

Цените на петрола нарастват още веднъж в ранната търговия през днешния ден, след няколкото дни на разнопосочна търговия, като фючърсите на Брента нарастват с 0.67% до 107.48 $ за барел, а тези на щатския лек недопечен нефт (WTI) бележат растеж в цената от 0.54%.

Спот цената на златото се намали с 0.14% до 1 954.7 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР