Борсовите индекси на развитите пазара отчетоха изключително ниска динамика през

...
Борсовите индекси на развитите пазара отчетоха изключително ниска динамика през
Коментари Харесай

Щатските акции с нови рекорди

Борсовите показатели на развитите пазара регистрираха извънредно ниска динамичност през миналата седмица, когато вложителите си задаваха въпроса дали геополитическите опасности най-сетне няма да се отразят отрицателно на акциите. Това не се случи и след следващия рунд на словесни закани сред Северна Корея и Съединени американски щати.

Щатските показатели доближиха нови върхове, само че дневната интензивност се оказа доста ниска и търговията приличаше на най-спокойните дни през август. Икономическите данни също способстваха за слабата динамичност, само че вниманието беше ориентирано най-много към съвещанието на Федералния запас в Съединени американски щати и парламентарните избори в Германия.

Щатските показатели не се трансформираха значително след съвещанието на централните банкери, които потвърдиха към този момент предстоящото понижение на салдото на Федералния запас и дадоха сигнал за повишение на лихвата до края на годината. Повечето от вложителите предвиждат, че това ще стане факт през декември, макар провалите от ураганите в южните щати. Добра вест за акциите е и обстоятелството, че банкерите имат доста позитивни упования за щатската стопанска система.

Новините от Европа също поддържат скъпите бумаги, като данните за Германия и Франция още веднъж демонстрираха усъвършенстване на промишлеността в двете основни страни за района.

Индексът DAX на водещите немски акции започва новата седмица без значително изменение, откакто резултатите от изборите в Германия не демонстрираха задоволително мощна победа за ръководещата партия и не дават обещание елементарно сформиране на ново държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР