Борсовата цена на златото в четвъртък сутринта е под 1700

...
Борсовата цена на златото в четвъртък сутринта е под 1700
Коментари Харесай

Цената на златото падна под $1700 за тройунция

Борсовата цена на златото в четвъртък сутринта е под 1700 $ за тройунция, вложителите чакат нарастване на главните лихви от международните централни банки.

Данните от началото на днешната търговията демонстрират цена на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex от $1690,5 за тройунция, което е намаляване с $9,7, или 0,57%.

На спот пазара жълтитет кюлчета се продавта по 1692,86 $ за тройунция, оповестява Ройтерс.

Цената на септемврийските фючърси на среброто в същото врме се намалява с 0,74% до 18,53 $ за унция.

Основното внимание на трейдърите е ориентирано към политиката на огромните централни банки във връзка с главния лихвен %. По-късно в четвъртък Европейската централна банка може да увеличи главния си лихвен % за първи път от 2011 година Анализаторите чакат нарастване от 25 базисни пункта, макар че медиите оповестяват за капацитет за нарастване от 50 базисни пункта.

Следващото съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати е планувано за идната седмица. Според CME Group 67% от анализаторите предвиждат нарастване от 75 базисни пункта до 2,25-2,5%, до момента в който 33% от анализаторите предвиждат нарастване от 100 базисни пункта едновременно до диапазон на базовата лихвена ставка от 2,5 до 2,75%.

Златото е изключително сензитивно към повишението на лихвените проценти на Фед, защото обичайно това поддържа курса на $,. А това прави благородния метал по-малко преференциален, когато се купува от вложители, опериращи в друга валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР