Борсата за криптовалути Coinbase обяви партньорство с BlackRock, което ще

...
Борсата за криптовалути Coinbase обяви партньорство с BlackRock, което ще
Коментари Харесай

Kлиенти на BlackRock ще търгуват с крипто директно през Coinbase Prime

Борсата за криптовалути Coinbase разгласи партньорство с BlackRock, което ще разреши на институционалните клиенти на компанията за ръководство на активи да употребяват нейната услуга за непосредствено закупуване на криптовалута.

Партньорството ще даде на клиентите на Aladdin, софтуера за ръководство на портфейли на BlackRock, пряк достъп до крипто посредством Coinbase Prime, институционалната капиталова услуга на борсата. Coinbase ще дава услуги като крипто търговия, настойничество, съществени брокерски услуги и благоприятни условия за отчитане на потребителската база на Aladdin посредством партньорството.

" Нашите институционални клиенти от ден на ден се интересуват от опциите за експозиция на пазари на цифрови активи и се концентрират върху това по какъв начин дейно да ги ръководят ", сподели Джоузеф Чалом, световен началник на стратегическите екосистемни партньорства в BlackRock, в публично изказване. " Тази съгласуваност с Aladdin ще разреши на клиентите да ръководят експозициите си към биткойни непосредствено "

Партньорството с BlackRock е още едно удостоверение за капацитетът на блокчейн и цифровите активи, който виждат институционалнтие вложители в тях. Освен това е и оценка за репутацията и технологията на Coinbase, които бяха леко засегнати около срутва на криптовалутите, само че и поради сигналите, че някогашни мениджъри са взели участие в схеми за търговия с вътрешна информация.
Реклама
Към второто тримесечие на тази година BlackRock ръководи активи на стойност 8.5 трилиона $, а нейната капиталова платформа Aladdin има повече от 200 институционални консуматори.

Акциите на Coinbase се покачиха с повече от 16% в четвъртък след известието. Това се случва след повече от 60% спад на акциите на компанията през последните шест месеца.

Това също идва на фона на интервал на неустановеност за биткойн и други криптовалути. Последните няколко месеца видяхме " крипто зима ", като общият пазар загуби почти $2 трилиона стойност, макар че в последно време имаше възобновяване. В края на предходната година излизането на платформата н фондовата борса за малко я оцени на 100 милиарда $ и даде още един тласък за взрив в цената на биткойн до над 60 хиляди $. Днес пазарната стойност на Coinbase е малко под 20 милиарда $.

В изказването си Coinbase показват, че тяхната услуга е " най-надеждният мост към криптоикономиката ", предлагайки практики за сигурност, застраховка и сходство на институциите, с цел да обезпечат безвреден достъп до крипто пазарите.
Реклама
На процедура обаче доста хора в крипто промишлеността считат Coinbase за една от най-рисковите платформи, както и е че крайната й цел не е да оказва помощ на хората да влязат в крипто и да образоват и разпростират визиите на хората, а да ги записват и споделят персоналните им данни с " трети страни " и така нататък
Свързани публикации Бивш управител на Coinbase е упрекнат за търговия с вътрешна криптоинформация 25 юли 2022, 14:40 Европейски Съюз ще опита да наблюдава криптотранзакциите, с цел да предотврати прането на пари 5 юли 2022, 15:41 Чуждестранните вложители напущат Китай 3 юни 2022, 06:50 Coinbase набира 1.5 милиарда $ посредством предложение на дълг 14 септември 2021, 14:48 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР