Борсата за криптовалута Binance обяви нови подробности за своя Фонд

...
Борсата за криптовалута Binance обяви нови подробности за своя Фонд
Коментари Харесай

Binance създаде фонд за спасение на криптоиндустрията

Борсата за криптовалута Binance разгласи нови детайлности за своя Фонд за възобновяване на промишлеността, който има за цел да поддържа затруднените играчи след пагубния банкрут на FTX. В обява в блога криптоборсата разгласи, че ще отдели 1 милиард $ в началото за Фонда за възобновяване. Тя може да усили тази сума до 2 милиарда $ в даден миг в бъдещето, „ в случай че възникне нужда “.

Освен това е компанията е получила 50 милиона $ задължения от локални крипто капиталови компании, в това число Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands.

Главният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао показа обществения адрес на портфейла, показвайки първичния ангажимент и сподели: „ Правим това транспарантно. “

Публичните данни за блокчейн, прегледани от CNBC, демонстрираха баланс от към $1 милиард в личната постоянна монета BUSD на Binance. Тя се издава от компанията за блокчейн инфраструктура Paxos и е утвърдена и контролирана от Държавния департамент на финансовите услуги на Ню Йорк, съгласно уеб страницата на Paxos.

Фондът е опит на Binance да задържи криптоиндустрията на повърхността, откакто борсата FTX на спорния бизнесмен Сам Банкман-Фрийд подаде молба за влизане в процедура по неплатежоспособност по-рано този месец.

Джао се обрисува като новата избавителна фигура за болната промишленост, запълвайки празнината, оставена точно от провалилия се Банкман-Фрийд, чиято компания купи или влага в редица затруднени криптофирми – от Voyager Digital до BlockFi – преди колапса си.

Провалът на FTX беше провокиран частично от туит, оповестен от основния изпълнителен шеф на Binance, който притегли вниманието към отчет на CoinDesk, повдигащ въпроси по отношение на счетоводството му. След бързото прекъсване на FTX преди две седмици, вложителите се тревожат за допустима криптозараза, засягаща всеки ъгъл на промишлеността.

В първото правосъдно съвещание по делото за банкрут във вторник юрист на компанията действително даде неоправдателна присъда на FTX и нейното управление, като сподели, че криптофирмата е била ръководена като „ персонално феодално притежание “ на Банкман-Фрийд.

Binance сподели, че инструментът „ не е капиталов фонд “ и е предопределен да поддържа компании и планове, които „ не по тяхна виновност са изправени пред обилни краткосрочни финансови усложнения “. Джао сподели по-рано, че желанието му е да предотврати по-нататъшни „ резултати на каскадно заразяване “, произлизащи от колапса на FTX.

Binance съобщи, че чака програмата да продължи към шест месеца. Приема заявки от вложители за внасяне на спомагателни средства.

Криптоборсата прибавя, че е „ гъвкава във връзка с капиталовата конструкция “ и приема вноски в токени, пари в брой и дълг.

Очакваме обособените обстановки да изискват персонализирани решения “, прибавиха от компанията.

Около 150 компании към този момент са кандидатствали за поддръжка от фонда, сподели Binance.

Криптопазарите не реагираха доста на новината. През последните часове биткойн се намали с към 0.6%, а етерът се търгуваше с над 1% по-ниско на 24-часова база.

Слаби размери на търговия се чакат в Съединени американски щати, защото американците честват Деня на благодарността през днешния ден.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance криптоборса Спасителен Фонд ПоследниНай-четениКрипто 36 Binance сътвори фонд за избавление на криптоиндустрията Наука 52 „ Горещ Сатурн “: За първи път „ Джеймс Уеб “ изследва атмосферата на екзопланета Бюджет и финанси 540 Няколко стопански системи, които процъфтяват поради войната в Украйна Финанси 880 Турската централна банка най-сетне постави спирачка на лихвите Крипто 11438 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 7314 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6142 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5848 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Всички новиниОще от КриптоВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР