Борсата за криптоактиви Еф Ти Екс (FTX) е изпаднала в

...
Борсата за криптоактиви Еф Ти Екс (FTX) е изпаднала в
Коментари Харесай

Гуверньорът на Френската централна банка призова за бързо регулиране на крипто сектора

Борсата за криптоактиви Еф Ти Екс (FTX) е изпаднала в " тежка ликвидна рецесия ", демонстрират публични документи, импортирани от компанията в американски съд, като част от почналото непринудено произвеждане по нейната неплатежоспособност. На този декор регулатори по целия свят започнаха следствия и приканиха за бързо въвеждане на правила в разтърсения крипто бранш, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В заявката на Еф Ти Екс до съда в американския щат Делауеър по отношение на производството по неплатежоспособност се показва, че борсата е в контакт с финансовите регулатори и е назначила петима нови самостоятелни шефове във всяка от главните си компании, в това число във фонда за цифрова търговия " Аламида Рисърч " (Alameda Research).

Главният изпълнителен шеф и създател на Еф Ти Екс, Самюъл Бакман-Фрид съобщи, че е разширил бизнеса си прекомерно бързо, и не е забелязал признаците на проблеми на борсата, чийто провал провокира самобитен потрес в крипто бранша, заяви в. " Ню Йорк таймс ".

" Еф Ти Екс се изправи пред тежка ликвидна рецесия, която наложи завеждането по неотложност на тези каузи ", написа в правосъдната документи.

" Възникнаха въпроси по отношение на управлението на господин Бакман-Фрид и ръководството на комплицирания набор от активи и бизнеси на Еф Ти Екс под негово управление ".

Борсовата платформа също удостовери, че е отблъснала хакерска атака в петък, 11 ноември, откакто ден по-късно заяви за " неоторизирани транзакции ".

Започналата процедура по неплатежоспособност последва всеобщото изтегляне на средства от Еф Ти Екс, като в границите на 72 часа бяха изтеглени към 6 милиарда $. Последва обявяване на договорка за придобиването на закъсалата платформа от съперника й " Байненс " (Binance), който скоро по-късно се отхвърли от тези си планове.

Експлозията на Еф Ти Екс, в миналото обичана на крипто вложителите, бе оценена на над 32 милиарда $ при започване на годината. Сега тя е разследвана от американското министерство на правораздаването, Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), уточни пред Ройтерс източник, осведомени с следствията.

Биткойн – най-известната цифрова валута - загуби 19 на 100 от цената си от началото на месеца. Последствията от проблема с Еф Ти Екс до момента бяха лимитирани до крипто пазара, само че към този момент попада и в главните политически полемики.

Днес по време на тирада в Токио ръководителят на Френската централна банка Франсоа Вилерой дьо Гало прикани регулаторите по света да отговорят на финансовата неустановеност, породена от крипто пазара.

" Тази неустановеност е повода, заради която би трябвало да контролираме мощно и бързо крипто активите в интернационален проект ", сподели той, след което добави: " Не можем да позволим втора (подобна на настоящата) " крипто зима " да продължи да усилва финансовата неустойчивост ".

Вчера и чиновници от Управлението за федерален запас на Съединени американски щати и представители на законодателната власт във Вашингтон приканиха крипто финансите да бъдат подложени на по-силен регулаторен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР