Борсата Nasdaq възнамерява да стартира собствена услуга за съхранение на

...
Борсата Nasdaq възнамерява да стартира собствена услуга за съхранение на
Коментари Харесай

Тази пролет Nasdaq започва да предлага услуга за съхранение на различните криптовалути

Борсата Nasdaq има намерение да започва лична услуга за предпазване на цифрови активи, както и на осъществяване на интервенции с тях. Очакванията са тя да бъде открита до края на второто тримесечие на годината. В момента борсата работи по построяването на нужната техническа инфраструктура и приемането на регулаторните утвърждения.

Nasdaq е подала заявление до Департамента за финансови услуги на Ню Йорк за издаване на лиценз за компания, която да управлява бизнеса с криптовалути на борсата, съобщи пред Bloomberg Айра Ауербах, началник на цифровия отдел на Nasdaq. Ауербах добави, че планът ще бъде първата огромна стъпка на борсовия оператор на пазара за криптовалути.

В началото Nasdaq има намерение да дава услуги за предпазване на Bitcoin и Ethereum. След това Nasdaq ще разшири услугите си и в последна сметка ще започва опцията за осъществяването на криптовалутни интервенции и от финансовите институции.

Bloomberg отбелязва, че Nasdaq към този момент се причисли към финансовите институции, които напоследък демонстрират деен интерес към криптовалутите. Сред тях са да вземем за пример BNY Mellon и Fidelity, които също започнаха да оферират услуги за предпазване на криптовалути и осъществяване на интервенции с тях. Някои компании се концентрират върху токенизацията на обичайни активи, като да вземем за пример облигациите.

Спадът в цената на цифровите активи през 2022 година докара до банкрути на редица криптоборси, като кулминационната точка беше крахът на FTX през месец ноември. Изглежда, че обичайните компании за финансови услуги, като Nasdaq, се стремят да запълнят освободилата се пазарна ниша преди планувания идващ огромен скок в цените на криптовалутите, които макар огромните компликации, съумяха да се изчистят от мошениците и по този начин наречените китове, които бяха в положение на изкривяват пазара за криптовалути.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР