Боровец изпраща един от най-успешните си ски сезони досега. Първият

...
Боровец изпраща един от най-успешните си ски сезони досега. Първият
Коментари Харесай

Боровец изпраща успешен ски-сезон

Боровец изпраща един от най-успешните си ски сезони до момента. Първият планински курорт на Балканите регистрира растеж от 10% в броя на дневните гости. Курортът посрещна по-голям брой посетители от всички националности, с изкл. на Русия, като българските туристи бележат скок от 6% на база нощувки в курорта.

През този сезон Боровец зарадва феновете на снежните спортове с отлични условия на пистите и нов шест-седалков въжен превоз. С удвоена скорост и потенциал новият "Мартинови Бараки Екпрес " обезпечи доста повече време на пистите на хиляди фенове както на дневното, по този начин и на известното нощно каране.

Двойно повече посетители тази година пропуснаха опашките по касите закупиха комфортните въжен превоз карти за многократна приложимост. Освен на повече време за каране посредством елементарно и бързо онлайн зареждане, скиорите и сноубордистите се радваха и на 5% понижение от цената на въжен превоз картата през целия сезон.

Над 10 спортни надпревари по ски, ски тичане и биатлон се организираха на територията на Боровец тази зима. За поредна година, най-малките гении в ски спортовете имаха опцията да упражняват и да покажат своите умения в редица съревнования на пистите, като част от дългогодишната самодейност на Бороспорт за поощряване на снежните спортове измежду децата и младежите. Успоредно с това и този сезон учениците от Община Самоков караха гратис по време на всички ваканции и през една седмица във всеки един от зимните месеци.

Над 300 деца направиха своите първи стъпки в ските благодарение на самодейностите във връзка Световния ден на снега и "Научи се да караш ски ", в които Боровец взе интензивно присъединяване за поредна година. Заедно със ски триумфите на младите гении, Боровец уважи и международните достижения на ски легендата Петър Попангелов с прочувствено тържество във връзка 60-годишния празник на първенеца.

Безопасността в планината също бе един от главните цели на Бороспорт. Така през сезона се проведоха игри и демонстрации по безвредно държание в планината за деца, както и семинар и извършения по лавинна сигурност за феновете на свободното каране.

Боровец ще закрие зимния сезон на 7-ми април с вълнуващи надпревари и събития през целия уикенд. На 6-ти април (събота) курортът ще бъде хазаин на 55-тото издание на Държавното състезание по ски за публицисти, което ще се извършен на писта "Ястребец 3 " от 10:00 ч.

В неделя, курортът ще изпрати зимата с впечатляващо щафетно втурване в ски център "Ситняково " от 15:30 ч., в което последните скиори ще предадат сезона на нетърпеливите колоездачи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР