Борна Чорич се завърна по-рано този сезон в Тура след

...
Борна Чорич се завърна по-рано този сезон в Тура след
Коментари Харесай

Край на приказката: Чорич беше приземен от Бруксби и напусна Откритото първенство на САЩ

Борна Чорич се завърна по-рано този сезон в Тура след едногодишно неявяване и подбудено от неналичието на игрова процедура и ниско класиране в ранглистата, то хърватинът се видя заставен да се състезава в Чаланджър съревнования. Балканецът преди тъкмо две седмици реши да се възползва от предпазения си ранкинг за присъединяване на Мастърса в Синсинати, където шокира света на тениса и от позицията на международен номер 152 надделя четирима представители на топ 10, с цел да грабне трофея в щата Охайо. 

С това упованията към към този момент 29-тия в света се повишиха доста за представянето му на US Open, но откакто в първия си мач не убеди, то през днешния ден Чорич изцяло се съобщи под натрупалата му се отмалялост, от което позитиви извлече локалния гений Дженсън Бруксби, който се поздрави със популярния триумф за малко над 3 часа на корта - 6:4 7:6(10) 6:1. Посредством триумфа си международният номер 43 към този момент е част от третия стадий на конкуренцията и там вероятно го чака конфликт с Карлос Алкарас.

Още в началните минути на дуела се видяха пробойни при балканеца на начален удар, точно който беше основното му оръжие при похода към трофея в Синсинати. Американецът в типичния си жанр постоянно матираше противника при размените от главната линия, като провокира голям брой грешки в играта му и скоро излезе с пробив напред. Проблемите за Бруксби също не закъсняха и той на два пъти трябваше да отразява брейкболи, но се оправи, запазвайки преимуществото си, което му се оказа премного, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Чорич съумя тотално да преобрази образа си на старта на втората част и се облагодетелства от към този момент функциониращия си на нужното равнище форхенд, с цел да излезе с брейк задатък в резултата - 3:0. Световният номер 43 последователно още веднъж оказа напън върху сервиса на първенеца от Синсинати, който привидно ненадейно още веднъж се пропука и паритетът бе възобновен. Впоследствие хърватинът при начален удар на съперника разполагаше с два сетбола, които пропиля, с цел да станем очевидци на тайбрек, в който си обезпечи още цели пет шанса да завърши частта в своя изгода, но неистово ги профука до един и Бруксби, оставайки невъзмутим, дочака своята опция, като оползтвори още първия си подобен, с което удвои преднината си в общия резултат.

В началото на третата част международният номер 29 се опита да трансформира яростта си от изгубения дълъг гейм в мощен интервал за себе си на корта, само че още веднъж проблем при завършващата фаза на отиграванията му му изигра неприятна смешка, до момента в който представителят на идващото потомство беше клиничен в кулминационните моменти, с цел да осъществя пробив, повеждайки с 4:1. Бруксби по този метод изцяло обезкуражи Чорич, който към този момент се пречупваше и пред умората, с цел да забележим нов брейк на сметката на локалния любим, който постави точка на разногласието при личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР