Борна Чорич се класира за своя първи полуфинал на турнир

...
Борна Чорич се класира за своя първи полуфинал на турнир
Коментари Харесай

Чорич и Фучович оформиха другия полуфинал в Ротердам

Борна Чорич се класира за своя първи полуфинал на шампионат от АТР от отктомври насам в Санкт Петербург, откакто победи Кей Нишикори (Япония) в Ротердам. Хърватинът направи 11 аса, с цел да завоюва със 7:6 (2), 7:6 (4) за два часа и една минута.

A battle to the very end is into the semi-finals after a overcoming a close battle with Kei Nishikori 7-6(2), 7-6(4)

: |
— ATP Tour (@atptour)
Но освен началните удари бяха неговата мощна страна, откакто избави осем от отворилите се 10 точки за пробив пред японеца. В първия сет двамата си размениха по един пробив, само че по-късно в тайбрека Чорич не остави доста шансове на съперника с прецизните си осъществявания. Във втория сет Чорич поведе с 2:0 след ранен пробив, само че позволи равнене за 2:2, което още веднъж докара мача до тайбрек.

Негов съперник на полуфинал ще бъде квалификантът Мартон Фучович, който се наложи с 6:4, 6:3 над Томи Паул. В първия сет унгарецът направи един пробив и това беше задоволително, до момента в който във втория поредицата от неточности в последна сметка беше в негова изгода.

Relentless from Rublev survives a tough test from Jeremy Chardy 7-6(2), 6-7(2), 6-4 and is into the last 4 in Rotterdam
— ATP Tour (@atptour)
В другата полуфинална двойка ще се срещнат Стефанос Циципас от Гърция и номер 4 в схемата Андрей Рубльов (Русия), който отстрани Жереми Шарди (Франция) със 7:6(2), 6:7(2), 6:4 за 2:42 часа. Турнирът в зала от сериите АТР 500 в Ротердам (Нидерландия) е с награден фонд 980 хиляди $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР