Борна Чорич мина през същински своеобразен тенис ад в последната

...
Борна Чорич мина през същински своеобразен тенис ад в последната
Коментари Харесай

Успехът над Надал не е бил случаен: Чорич надгради с разгром над Баутиста Агут

Борна Чорич мина през истински самобитен тенис пъкъл в последната над една година, като трябваше да претърпи интервенция на рамото и отсъстваше от ATP Тура. Хърватинът напусна топ 250 на ранглистата и дълго време не можеше да откри формата си, откогато възобнови участията си в шампионати, но всичко за него се промени през тази седмица. Чорич реализира ефектен триумф над Рафаел Надал във втория кръг на Мастърса в Синсинати, до момента в който през днешния ден сподели по какъв начин това надалеч не е било случайност и разгроми неговия съотечественик Роберто Баутиста Агут - 6:2 6:3. Балканецът не изпусна самодейността от начало до края на мача, демонстрирайки съвсем непогрешим тенис и справедливо се класира за четвъртфиналната фаза, където го чака дуел с Феликс Оже-Алиасим.

Бившият номер 12 започва стремително дуела и проби първите две подавания на своя противник. Испанецът имаше сериозен брой шансове да понижи пасива си, единствено че Чорич пласира впечатляващите 14 аса в откриващия сет и напълно скоро разполагаше с задатък от 4:0, който беше изцяло задоволителен за триумф в частта.

15-тият подложен се опита да изравни силите на корта, само че неговият конкурент действаше все по-агресивно и бекхендите му по правата оставаха без опция за реакция ветерана. По-нискоранкираният състезател не се колебаеше да нападна при всяка една малко по-удобна топка и Баутиста Агут скоро още веднъж се оказа изоставащ с брейк, а триумфът не след дълго отиде в сметката на сегашния номер 152.

Borna on the rise
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР