Борна Чорич, който отсъстваше от Тура в продължение на една

...
Борна Чорич, който отсъстваше от Тура в продължение на една
Коментари Харесай

Шампионът в Синсинати оцеля: Чорич се върна от 3:5 в решителния сет срещу квалификант!

Борна Чорич, който отсъстваше от Тура в продължение на една година заради разнообразни интервенции основно в региона на рамото, се завърна назад на корта преди близо шест месеца. Хърватинът изпитваше компликации с представянето си първоначално и му се наложи дълготрайно време да взе участие на Чаланджър съревнования, само че в този момент в хода на американското турне ориста се усмихна на тогавашния номер 12 и той получи своя тенис подем, откакто от позицията на 152-ри в света победи цели четири представители на топ 10 и триуфмира с купата на Мастърса в Синсинати.

Балканецът чрез триумфа си в щата Охайо съумя да се завърне и в първите 30 на света, което му отреди място измежду поставените на US Open, където носителят на 3 ATP трофея откри акцията си през днешния ден против квалификанта Енцо Куако. Сблъсъкът се трансформира в изключителна борба, предизвикана най-много от умората на Чорич, който на неколкократно бе покрай провалянето, само че оцеля, с цел да потегли победоносно във,,Flushing Meadows " след 4 часа и 8 минути на корта - 6:2 7:6(5) 3:6 4:6 7:5. По този метод международният номер 29 се класира за втория стадий на шампионата и го чака да срещне един от локалните любимци в лицето на Дженсън Бруксби.

В началото на дуела се сътвори усещането, че французинът би могъл да се опълчи на любимеца, само че скоро със серия от печеливши удари новият Мастърс първенец пречупи противника си и взе пробив задатък. Чорич употребява мощните си мигове в последните минути, като стана все по-акуратен в завършването на офанзивите си не измина доста време, преди откриващият сет да бъде записан на сметката му.

Втората част бе покрай това да има гибелен старт за Куако, който трябваше да отразява брейкбол в дебютното си подаване, но се оправи с неподходящата обстановка и с това си деяние провокира безспорна доминация на сервиращите, която докара събитията до законосъобразен тайбрек. В дългия гейм наблюдавахме удари лишени от риск от двете страни на мрежата, преди международният номер 29 пръв да подеме самодейността, като се нагърби в нападателен проект и осъществя минипробив, който се оказа задоволителен, с цел да го приближи на единствено сет по крайния триумф.

Хърватинът при започване на третата част се сблъска с първите си проблеми на личен сервис и откакто началният му удар рядко попадаше от първия опит в очертанията на корта, то новобранецът се възползва и проби за 3:0. Впоследствие балканецът се оказа покрай това да съобщи подаването си още веднъж, само че го резервира и даже върна пробива си пасив. Световният номер 193 обаче остана забележително спокоен след изгубено преимущество и незабавно се оправдава, като чрез с излизания наоколо до мрежата шокира любимеца, с цел да отмъкне гейма му, а с това и третия сет, давайки си още време в шампионата.

Французинът поддържаше високото си ниво и при старта на четвъртата част, когато пропусна брейкбол, а не след дълго на него му се наложи да избавя такива, с което не срещна усложнение - 3:3. Чорич с всяка последваща минута на корта от ден на ден с изражението на лицето си показваше, че умората от многото насъбрани мачове го е обзела, до момента в който квалификант се зареждаше с позитивна сила и оползтвори шанса си за съдбоносен пробив в деветия гейм, с което изпрати срещата в заключителната ѝ фаза.

В решителния пети сет хърватинът на моменти изглеждаше изцяло отпаднал и опитваше обезверено да с доста мощност за сметка на акуратност да обсипва полето на противника, което докара със себе си редица неточности и той съобщи подаването си - 1:3. Балканецът в паузите за почивки неколкократно се възползва от това доктор да облекчи дискомфорта му в дясното бедро и това даде претенции от него резултат, откакто възвърне равенството при 3:3. Куако бързо се реваншира и осъществя рибрейк на нула, осигурявайки си опция да сервира за успеха, само че тъкмо тогава на пиадестала излязоха волята и непримиримостта на Чорич, които се оказаха основните фактори за спечелването на четири поредни гейма и поврат от 3:5 до 7:5, с цел да се поздрави с успеха на старта на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР