Борна Чорич изпрати Хърватия на Финалите на Купа Дейвис за

...
Борна Чорич изпрати Хърватия на Финалите на Купа Дейвис за
Коментари Харесай

Чорич надигра Тийм и прати Хърватия на Финалите


Борна Чорич изпрати Хърватия на Финалите на Купа Дейвис за четвърти път, откакто постави завършек на очакванията на Австрия във втория ден от квалификационния конфликт в Риека.

Световният №23 се оправи с някогашния №3 Доминик Тийм след 7-6(3), 6-2 за час и 45 минути на корта.

По-рано денем Лукас Мидлер и Александер Ерлер донесоха неочакван триумф за австрийците на двойки – 6-3, 7-6(11) над Никола Мектич и Иван Додиг.

Успехът на Чорич даде трета точка на хърватите след триумфите на сингъл в първия ден, когато Чорич се оправи с Денис Новак, а Борна Гойо изненадващо надви над Тийм.

Шампионът от US Open 2020 получи опция да прати конфликта в съдбоносен пети мач, само че още веднъж показва, че е надалеч от равнището, донесло му трофея от Големия шлем.

Австриецът направи 38 непредизвикани неточности, които несъмнено изиграха роля. Той дремя да върне позволения пробив в първия сет и да стигне до тайбрек, в който обаче Чорич бе по-прецизен. Във втория сет преимуществото на хърватина бе още по-осезаемо и в последна сметка донесе петата поредна победа вкъщи за Хърватия в Купа Дейвис.

„ Насладих се на борбата, беше ужасно да играя пред родна аудитория. Щастлив съм от метода, по който играх във значимите точки. Бях доста нападателен, тъй че съм доста благополучен от успеха “, разяснява Чорич.

„ Това е голямо отчаяние. Имам поради моя мач през днешния ден, само че и това, че не можах да оказа помощ на моя тим да завоюва точка. Загубихме с 1-3, изгубих две от точките, тъй че уикендът не беше добър за мен, изпитвам голямо отчаяние “, не скри Тийм.

По този метод Хърватия си подсигурява присъединяване във Финалите в края на годината.  Това сториха и другите отбори, които победиха в своите квалификационни мачове.

Ето и резултатите:

Хърватия – Франция 2-3

Колумбия – Англия 1-3

Норвегия – Сърбия 0-4

Швеция – Босна и Херцеговина 3-1

Нидерландия – Словакия 4-0

Узбекистан – Съединени американски щати 0-4

Чили – Казахстан 3-1

Финландия – Аржентина 3-1

Германия – Швейцария 2-3

Корея – Белгия 3-2

Португалия – Чехия
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР