Борна Чорич изнесе феноменално представяне на миналогодишния Мастърс турнир в

...
Борна Чорич изнесе феноменално представяне на миналогодишния Мастърс турнир в
Коментари Харесай

Първи поставен зад борда в Мелбърн: Мастърс шампион отстъпи на световния №71 още на старта

Борна Чорич изнесе феноменално показване на миналогодишния Мастърс шампионат в Синсинати, където подвигна своята първа купа от сходна категория, само че оттова насетне резултатите на хърватина надалеч не са толкоз впечатляващи. През днешния ден той се трансформира в първия подложен, който напусна Откритото състезание на Австралия, откакто позволи проваляне още на старта против международния №71 Иржи Лехечка в поредни елементи с 3:6 3:6 3:6. По този метод чехът си обезпечи място във втория стадий на конкуренцията в Мелбърн, където го чака конфликт против спечелилия всред Кристофър Юбанкс и Сун-уу Куон.

Още от първите минути на срещата по-нискоранкираният играч откри тотална доминация на корта, повеждайки с два пробива и 4:0. Чешкият представител успяваше да диктува разиграванията от дъното на корта, като в същото време постоянно можехме да го забележим да си проправя път към мрежата, откъдето бе съвсем непогрешим. От друга страна, непредизвиканите неточности от ракетата на първенеца в Синсинати се трупаха една след друга, което лиши Чорич от благоприятни условия за поврат в сета и не след дълго общият резултат бе открит в интерес на Лехечка.

Ситуацията на корта не се промени и във втория сет, където международният №71 продължи да бъде по-стабилният от двамата във всеки един аспект. Плитките и неубедителни удари на хърватина даваха опция на неговия противник да поеме самодейността в разиграването, което докара до реализирането на два пробива от чеха, с което той се приближи на крачка от крайния триумф.

В третата част Чорич още веднъж не успяваше да предложи нещо, с което да затрудни своя конкурент, и не след дълго станахме очевидци на брейк още в четвъртия гейм. Оттам насетне Лехечка бе изцяло решителен от сервис линията и без да разреши да загуби нито точка повече на лично подаване, се поздрави с крайната победа след 2 часа и 15 минути игра.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР