Борна Чорич е тенисистът, срещу когото първата ни ракета Григор

...
Борна Чорич е тенисистът, срещу когото първата ни ракета Григор
Коментари Харесай

Чорич преди мача с Григор: Не знаех дали тялото ми ще издържи, но сега се чувствам отлично

Борна Чорич е тенисистът, против който първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи в конфликт за място в третия стадий на Откритото състезание на Франция. Това ще бъде едвам първа публична среща сред двамата, като, с цел да доближи до нея, на старта хърватинът преодоля съпротивата на Карлос Табернер в четири сета и по този метод постави завършек на серията си от пет поредни загуби.

Бившият №12 трябваше да пропусне съвсем целия минал сезон заради контузия в дясното рамо и направи своето завръщане при започване на март, като от този момент насам имаше едвам един триумф. Именно компликациите, с които се е сблъскал през последната година, бяха главната тематика по време на изявлението му пред формалния уебсайт на Ролан Гарос, а ето и какво тъкмо сподели актуалният международен №275.

" Чувствам се ужасно. Не знаех какво да чакам във връзка с рамото си, тъй като не бях играл четири сета в продължение на година и половина, тъй че по тази причина аз също бях обезпокоен. Не знаех по какъв начин ще се усещам, дали тялото ми ще издържи в тези по-дълги срещи. Разбира се, работили сме върху това на тренировки, само че в публични мачове в никакъв случай не е същото.

Хората от екипа ми помогнаха доста. Те бяха до мен, когато ми беше същински мъчно. Те също не знаеха какво тъкмо се случва и за какво ми лишава толкоз време да се върна. Въпреки това всички останахме мощни и не щеш ли съумях.

До Уимбълдън желая да слага здравето си преди всичко. Мисля, че фокусът към този момент стартира лека-полека да се връща назад към тениса, което е добър знак и от забележителна значимост, само че в същото време в никакъв случай не мога просто да си кажа, че не е належащо към този момент да мисля за рамото си. Трябва всеки един ден да се грижа за рамото си и единствено тогава положението му ще се усъвършенства ", показа още Чорич.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР