Борисов знаеше, че ще падне имунитета му в зала, затова

...
Борисов знаеше, че ще падне имунитета му в зала, затова
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Който е канил Зеленски, да си го посреща

Борисов знаеше, че ще падне имунитета му в зала, по тази причина избяга от отговорност. За да избегне конфуза и да избави обединението на имунитетите, реши да си го смъкна. След като към този момент е заменен основният прокурор, „ смелият “ Борисов реши да си даде имунитета. ГЕРБ си избраха комфортен прокурор, направиха декларация за прекъсване на избора на нов. Намеси Нинова, с цел да отвлече вниманието от себе си. Това сподели пред Нова телевизия Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

„ Не считаме за належащо Зеленски да участва в българския парламент. Който го е канил, да го посреща. Не знам за какво всеки, който каже нещо против позиция на Украйна, е „ за “ Русия. Нашата позиция е за неутралитет, не виждам смисъл от аудиенция на Зеленски. Не можем да дадем нещо друго от муниции, а да не приказваме, че въобще не трябва да се дават оръжия. Ако пристигна у нас, ние ще му изложим нашата позиция “, съобщи депутатът.

По думите му в пленарна зала е било отхвърлено майчинството втората година да е равно на МРЗ. „ Това е цинизъм, тъй като жителите са изпратили депутатите тук, а те се занимават с декларация за Украйна. Тя е вкарана в последния миг и не беше част от дневния ред на Народното събрание. В такава обстановка би трябвало да проявим неутралитет, а не да споделяме дали Украйна да е в НАТО. По времето на съдружното ръководство на Българска социалистическа партия не са изпращани оръжия за Украйна, само че беше вменявано тъкмо това. Служебният кабинет евентуално обаче е изпращал “, разяснява Ченчев.

Според него Българска социалистическа партия се тормози от позициите на настоящия министър на защитата, който назова „ жертвоготовен “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР