Борисов започва да излиза от шока, състоянието му беше критично.

...
Борисов започва да излиза от шока, състоянието му беше критично.
Коментари Харесай

Адвокат Менков: Притеснително е разследващите полицаи да стоят в Министерски съвет

„ Борисов стартира да излиза от шока, положението му беше сериозно. Разбрах, ме има високо кръвно по време на задържането, когато помоли служителите на реда да си вземе медикаментите за високо кръвно “, съобщи юристът на Бойко Борисов Менко Менков пред Нова телевизия.

Той напомни, че 2009 година дело се е водило против някогашният министър председател Сергей Станишев за изчезнали секретни документи, тогава Борисов с качеството си на министър председател стана очевидец и поддържа Станишев.

Адвокатът бе безапелационен, че водачът на ГЕРБ като общественик от международна класа и обичащ страната си няма да съди България за случилото се, нито да съди Петков, който е станал очевидец против него. Това което ще се предприеме е да се апелира карцерът пред Административния съд, тъй като е незаконосъобразен. „ Но за няколко сребърника Борисов няма да съди страната “.  

Според Менков няма война сред страната и прокуратурата, по-скоро стихия в чаша вода.

„ Само и само прокуратурата може да повдига и поддържа обвинявания, тя е неизпълним фактор. Освен нея по избрани каузи пълномощия има европейската прокуратура, само че даже и те би трябвало да го изпратят в  български съд. Желанието на някой да преодолее прокуратурата е невероятно. Няма такова разбиране страната да не има вяра на прокуратурата, тук се касае за някои представители на изпълнителната власт. Ако вървим по плоскостта за „ завладяна страна “ би трябвало да се сформира успореден орган, който да измести прокуратурата и да повдига обвинявания на който изиска. Такава концепция имаше през КПКОНПИ, само че това няма по какъв начин да се случи, тъй като опонира на Конституцията “, съобщи Менков.

Той акцентира, че активността на европрокуратурата е регламентирана ясно от 2017 година и са изброени нейните благоприятни условия. В случая обаче, на никое място не се преплитат нещата и по случая с Божков европрокуратурата не са способени. Менков напомни първото известие на Министерство на вътрешните работи, че се прави акция за 120 случая със корист на евросредства, а по-късно беше свалено.

„ Петков твърди, че е срещнал Кьовеши с преписката по следствие, което не касае по никакъв метод европрокуратурата. На 18-ти сутринта ми се обадиха проверяващи служители на реда, споделиха че подзащитните ми ще бъдат освободени и разпитани като очевидци, само че се получи позвъняване, сподели им се на проверяващите, че това няма по какъв начин да стане и аз бях оставен да очаквам повече от три часа в коридора. Прокуратурата нищо не е саботирала, тъй като към този миг тя не е била известена. Като попитах какво се случва слязоха и споделиха, че още не са ходили към прокуратурата това беше в 15 часа след обяд, те тогава тръгваха изобщо. Около 18 часа вечерта, когато към този момент служителите на реда си тръгваха и аз стоях пред ГДНП звъннах на проверяващите и ми споделиха, че са в прокуратурата и не са взели решение. Тогава аз потеглих да желая освобождение. Разследващите бяха на етажа на СГП, питах ги какво става, те ми споделиха, че ще ги освобождават и ще ги разпитват като очевидци и от тях разбрах, че не са желали да бъдат привлечени като упрекнати. Още по-притеснителното е, че Рашков съобщи, че проверяващите служители на реда са горе на втория етаж на Министерски съвет “, напомни Менков думи на Бойко Рашков по време на конференция в деня на освобождението на Борисов.

„ Какво значи прокуратурата ни саботира, вие ще приемете ли да подписват всяко предпочитание на изпълнителната власт?! Всичко което са правили от Министерство на вътрешните работи е безусловно незаконосъобразно, тъй като за тези закононарушения следствието се прави само и единствено от следователи а в Министерство на вътрешните работи такива няма от 1991 година. Всеки от нас може да бъде задържан всеки ден, въпросът е дали има правни учредения, а в тази ситуация такива няма “, съобщи още юристът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР