Борисов ясно каза, че няма да подаде оставка. Ако протестите

...
Борисов ясно каза, че няма да подаде оставка. Ако протестите
Коментари Харесай

Румяна Коларова разкри какво ни каза Борисов вчера

Борисов ясно сподели, че няма да подаде оставка. Ако митингите ескалират, ще има експертно държавно управление. Това счита политологът проф. Румяна Коларова.

„ Институцията служебно държавно управление в България в действителност е много несъответстваща на практиката на европейските демокрации. Това е в действителност действителното присъединяване на президента в изпълнителната власт. Президентът е титуляр на изпълнителната власт в този интервал, когато няма парламент, когато са планувани предварителни избори ", разяснява тя пред БНР.

Бойко Борисов отива в Брюксел

По думите й ще е "парадоксално и неуместно ", в случай че Борисов скочи непосредствено към предварителни избори.

"Той това нещо към този момент го е правил един път – януарските митинги 2013 година. В този случай той направи нещо, за което в доста европейски демокрации има конституционна възбрана. С други думи - концепцията на демокрацията е, че държавното управление би трябвало да изкара цялостния си мандат, с цел да заплати цялостната цена на своето ръководство ", сподели Коларова.

Валери Симеонов: Движение за права и свободи е проклятието на прехода

"Сега Борисов прави това, което се прави във всички европейска демокрации. Има две вероятни решения – радикална смяна в кабинета или така наречен експертен кабинет. Към експертен кабинет потеглиха Чехия, Словакия, те имаха съществени държавни рецесии, които преодоляха с експертен кабинет. У нас в общественото пространство се заприказва за това решение, даже се заприказва вероятно име на министър–председател на това експертно държавно управление – Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година, който е шефът на централната банка ", добави още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР