Борисов употреби генерал Мутафчийски да му свърши черната работа. С

...
Борисов употреби генерал Мутафчийски да му свърши черната работа. С
Коментари Харесай

Нинова: Борисов употреби ген. Мутафчийски да му свърши черната работа

" Борисов използва военачалник Мутафчийски да му свърши черната работа ". С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява краят на постоянните брифинги на Националния действен щаб за битка с ковид и неналичието на ген. Мутафчийски, когато това беше обявено. 

Като причина за решението от Министерския съвет и Щаба се посочи достатъчната осведоменост на обществото за особеностите към ковид. Освен това се чували и рецензии, че брифингите нанасят повече щета, в сравнение с изгода. От през днешния ден нататък информацията за инфектираните и излекуваните от ковид у нас ще бъде представяна на медиите под формата на известия от Оперативния щаб. 

" Само по себе си това не е изненада. Бягството от отговорност е негов обичан метод от първия му ден в политиката - чрез използването на министри, съдружни сътрудници, съпартийци, патерици в други партии. Всеки, който се е доближил до него, е бил изгорял в името на едноличното му оцеляване. Това предписание няма изключения даже и в тежки за България и народа моменти ", добавя Нинова. 

Коментар по тематиката направи и вицепрезидентът Илияна Йотова при гостуването си в утринния блок на БНТ. " Очевидно ген. Мутафчийски беше прикрит, би трябвало да забележим за какво. Според мен беше почтено да се даде последна дума на ген. Мутафчийски.  Все отново всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или различен метод. Очедно беше прикрит, би трябвало да забележим за какво. Дали в действителност напрежението, което се усещаше сред щаба и изпълнителната власт, и министър председателят и военачалник Мутафчийски, което витаеш във въздуха, фактически е стигнало някаква точка на шупване или съображенията са други ", разяснява вицепрезидентът.

Йотова дефинира чутото на утринния брифинг като " много неблаговиден пиар ". " Видите ли имало повече отрицателни послания от страна на щаба, в сравнение с положителни. Това е доста недостойна и нечестна оценка на щаба, тъй като той си свърши работата, изключително в първата седмица, когато фактически неговото оповестяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена ", безапелационна беше Илияна Йотова.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР