Борисов удължава под масата мандатите на генералните директори и на

...
Борисов удължава под масата мандатите на генералните директори и на
Коментари Харесай

Защо удължават мандатите на ръководствата на БНТ и на БНР, запита Манолова

Борисов удължава " под масата " мандатите на генералните шефове и на управителните препоръки на Българската национална телевизия (БНТ) и на Българското национално радио (БНР ). Според импортираните от Министерския съвет на 23 февруари текстове на измененията в Закона за радиото и малкия екран мандатите автоматизирано ще се удължат от три на пет години. Да си отдръпна законопроекта с промени в Закона за радиото и малкия екран .

Това прикани ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова в своя позиция до медиите.

Повод за настояването й е обсъжданите на първо четене в Комисията по културата и медиите в Народното събрание промени в Закон за радиото и телевизията. Законопроектът е импортиран в Народното събрание от Министерския съвет на 23 февруари. Промените са направени в параграфи 12 и 15 по отношение на член 60 и член 66 от закона, показва Манолова.

Освен автоматизирано удължение на мандата на управителните препоръки, измененията дават опция и за два поредните мандата по пет години на генералните шефове и на управителните съвет , разясни Манолова.

Тя подчертава, че митингите пред постройката на Българска национална телевизия желаеха оставката на шефа, не удължение на мандата му.

Според Манолова удължаването на мандатите на шефовете на Българска национална телевизия в навечерието на изборите цели комфорт на Борисов и ГЕРБ по време на предизборната акция. Тя изиска да има проверка.

Докато в Народното събрание депутатите гласоподаваха удължение на мандата на ръководителя на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Манолова, която е и някогашен народен представител, призоваваше да няма такова удължение на мандата. Тя посочи, че ръководителят на Комисия за защита на конкуренцията е майка на депутат от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР