Борисов търси индулгенция и е готов да жертва всичко. Това

...
Борисов търси индулгенция и е готов да жертва всичко. Това
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: В ротационното управление няма политическа логика и отговорност

Борисов търси индулгенция и е подготвен да жертва всичко. Това е неговото държание, което следим през последните няколко години. Той беше в изолираност, само че ПП-ДБ го легитимира. Това съобщи във видео изявление за СТУДИО БАНКЕРЪ ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов.
„ Преди лидерската среща работни групи трябваше да договорят наличието на законодателните промени, върху които да се оформи политическото единодушие. Как ще се организира конкуренцията за локалната власт сред ръководещите сътрудници?”, попита Цветанов.
„ ПП-ДБ трябваше да запазят своята еднаквост “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България и добави, че познавайки Борисов, не е сигурен, че ангажимента с ПП-ДБ е дефинитивна.
Цветанов сподели още, че бюджетът към момента не е на дневен ред, а трябваше да е първа точка в програмата.
„ Смятам, че Борисов би трябвало да даде отговор на стойностните и качествени членове и симпатизант, които останаха в ГЕРБ, за какво взе участие в едно договаряне, в което избавя себе си, само че не и всички останали, които са те подкрепили “, съобщи Цветан Цветанов.
Лидерът на Републиканци за България акцентира, че ръководството не е привилегия, наслаждение и развлечение, то е отговорност и доклад пред народните представители, и пред обществото, когато дойдат избори. „ Точно по тази причина тук си задаваме въпроса - кой носи политическата отговорност за това което би трябвало да има като ръководство и би трябвало да се търси отговорност за всички тези митинги, които имаше през последните няколко години. ПП-ДБ са една опция на това, което ГЕРБ беше през последните години, тъй като преди този момент ГЕРБ беше мечтан сътрудник “, напомни Цветан Цветанов.
Цветанов сподели, че не знае по какъв начин ще бъде обяснено на гласоподавателите, това което следиха по време на предизборната акция, тъй като най-големите престрелки и отрицателни оценки бяха сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
„ В един миг те сядат на една маса и договарят и споделят едно ръководство и то на ротационен принцип. За мен то няма политическа логичност, тъй като сега или ГЕРБ, или ПП-ДБ можеха да са една мощна съпротива. Ако двете партии образуват парламентарното болшинство, кой ще бъде действително съпротива? “.
По думите му доста е значимо по какъв начин ще протекат диалозите в оставащите дни преди реализирането на втория мандат. „ Отсреща има Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ, тъй като могат да се случат доста внезапни придвижвания от страна на Борисов в случай че нещата не наподобяват по този начин и тази индулгенция, която желае да получи “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР