Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19, който

...
Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19, който
Коментари Харесай

Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19

 Борисов основава експертен Медицински съвет за битката против COVID-19, който ще бъде зависещ на държавното управление и ще се събира два пъти седмично. Той ще се оглавява от специалиста по белодробни заболявания проф. Коста Костов, който ще дават отговор на значими медицински въпроси и ще разчитат на добър разговор с Националния спешен щаб.

" Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се оправим, тъй като взехте ограничения и доста положително решение ", съобщи проф. Коста Костов по време на среща с премиера Бойко Борисов.

" Щабът е зависещ на държавното управление, медицинският съвет е зависещ на държавното управление. Между двете би трябвало да има разговор, изясни Борисов. Целта е повече мозъци, повече професори. Искаме да надградим ограниченията с просвета ", сподели още той.

" Мерките, които са взети са верни, само че би трябвало да мислим 2-3-4 седмици напред ", добави вицепремиерът Томислав Дончев, който също присъстваше на срещата. 

" Професорът също счита, че ограниченията са ни верни ", добави Борисов. " Колкото по-ограничителни са ограниченията, толкоз по-добре. Това е верният ход и е изработен в точния момент. Ще следим цялата информация, само че тук концепцията е по-скоро да черпим положителните практики от всеки експертен доктор ", съобщи проф. Коста Костов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР