Борисов с нова критика към Денков за бюджета. Лидерът на

...
Борисов с нова критика към Денков за бюджета. Лидерът на
Коментари Харесай

Борисов с остра критика към Денков за бюджета

Борисов с нова рецензия към Денков за бюджета. Лидерът на ГЕРБ разгласи, че ще упорства за закостенял бюджет за идната година. В Пловдив Бойко Борисов участва на представянето на претендентите на партията за кметове и общински съветници в обитаемоте места в региона.

„ Денков е споделил през днешния ден, че отново съм се объркал за недостига в бюджета. Когато дойдат да беседваме за бюджета, аз ще попитам за какво са толкоз разточителни?
„ Как ние от ГЕРБ поехме отговорност, сътрудник Денков,
затегнахме колана, беше мъчно, само че това се споделя водачество и политическа отговорност към страната. Освен остатъците, които реализирахме, дано припомня, че когато завършвахме мандата си оставихме 1.35 милиарда за Автомагистрала Хемус, с цел да го строят и да не споделят, че сме давали напразни обещания. Оставихме над 1 милиарда за ВиК-сектора и платихме 2.2 млрд.напред за първата част на 8-те самолета Ф-16. Всичко беше разплатено. Отделно всяка година заделяхме, с изключение на остатъка, и по 1 милиарда за санирането, единствено в Пловдив и региона санирахме стотици блокове. Всичко това е било в бюджета “, разяснява Борисов.

Според водача на ГЕРБ това разсипничество години наред не може да продължи.
„ Така се поема отговорност, другояче със заеми всеки може.
Ние влязохме в тежко финансово състояние по време на Ковид-кризата и все пак дефицитът беше към 2%. Икономиката не работеше, заводите също, заведенията за хранене бяха празни. Национална агенция за приходите се трансформира в разплащателна организация и оттова давахме на компаниите, с цел да ги спасим “, акцентира Борисов.

И още веднъж се обърна задочно към премиера Николай Денков

„ Ние гласувахме бюджета при ясни правила и обещания, че те ще събират доста повече пари, тъй като се борят с корупцията. Не одобрявам оправдания от вида, че има по-малко събирания в налозите и в Митниците. Ползвайки тяхната изразителност, това значи, че има повече корупция. Нали я изкоренихте в последните 3 години радикално, откогато ГЕРБ го няма? И какво стана – лъжеха за нас, а парите в този момент ги няма. Хубаво е, че бюджетът е точна сметка – и парите ги няма “, уточни Бойко Борисов.

Той разяснява и въпросът с налозите на компанията „ Лукойл-Нефтохим “.
„ Не желая да имам вяра на това, което слушам, чеЛукойл до този миг е платил 0 налози.Месеци наред. Бензинът и нафтата отидоха на над 3 лв. още веднъж, ще стигнат 4 лв., а всичките тези облаги не се таксуват. Говорим за милиарди левове от нашите джобове, които отидоха към Русия “, уточни водачът на ГЕРБ.Борисов се обърна задочно и към съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.„ Обръщам се към Кирил Петков, който беше преди няколко дни в Пловдив, и сподели, че в случай че техен кмет завоюва изборите тук, ще финансира инфраструктурните планове. Логичен е въпросът – за какво през 3-те години, в които те бяха в ръководството под друга форма, не финансираха нито 1 план? Обещавам и аз, че в бюджета на Пловдив в този момент ще сложим парите за Околовръстния път и за 2-та стадиона. Да си стиснем ръцете и в случай че е почтен Петков, няма да имаме проблеми. Това сме поели като ангажимент. Един час ще ми би трябвало да изброя направеното за Пловдив от нас при другите кметове. Затова съм подготвен да сключа договорка, тъй като Пловдив е мой обичан град. За страдание сътрудниците от Демократична България потънаха в сянката на Политическа партия, само че в случай че решат могат да се включат. Пловдивчани би трябвало да заложат в това тежко време на прагматик, който знае и може. “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР