Борисов С 1046 за“, 10 против“ и 11 въздържали се“

...
Борисов С 1046 за“, 10 против“ и 11 въздържали се“
Коментари Харесай

ГЕРБ официално се раздели с Цветанов

Борисов С 1046 „ за “, 10 „ срещу “ и 11 „ въздържали се “ Националното заседание на ГЕРБ освободи от всички управителни постове /зам.-председател на партията и зам.-председател на Изпълнителната комисия/ Цветан Цветанов, считано от 30 май т.г. - датата, на която той е подал заявката си за овакантяване.

Румяна Бъчварова бе освободена като член на ИК на ГЕРБ заради прекосяване на дипломатическа служба. Решението е в действие от 22 април т.г.
 БГНЕС

Националното заседание дефинира, че отсега нататък ръководителят на партията ще има двама, вместо, както е до момента, трима заместници. По предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха определени за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова.

Борисов благодари на някогашния си към този момент заместител Цветан Цветанов за лоялността и посочи, че той остава партиен член и ще работи в първичната организация на ГЕРБ. Така заместници му в ГЕРБ остават двама - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.-->
 БГНЕС

Премиерът изясни, че решението да освободи Цветанов, с който са един до друг доста години, е било мъчно и тематиката е задоволително мъчителна за него. По неговите думи ГЕРБ е посочила, че е дисциплинирана партия, която осъзнава какво изисква обществото.
 
" Продължаваме с измененията, въпреки че спечелихме евроизборите, анонсира желанията си водачът на групировката. С отпратка към Българска социалистическа партия попита - представяте ли си какъв брой би било занимателно, в случай че в този момент кажа - отдръпвам оставката на Цветанов. Просто да видите разликата сред двете партии ", изясни сравнението Борисов.
 БГНЕС

Той напомни, че на предходната конференция е предизвестил за сини и червени лампички, които ще светнат, в случай че не съблюдават партийните правила и линия.

„ Не ме разбрахте, не ме схванаха за къщите за посетители, не ме схванаха и други, не ме схванаха и за кмета на Пловдив “, заключи водачът на ГЕРБ. „ В същото време партията е гледана под лупа, тя е най-важна за всички, в случай че желаеме да се съхраним “, безапелационен е Бойко Борисов.
 БГНЕС
 
Той употребява форума, с цел да даде наставления за идните кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са главните, които ще оферират претенденти, разпореди ръководителят на политическата мощ. Но посочи, че може да има и корекции на кандидатите. В тактиката си водачът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата мощ.

 БГНЕС

" Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали доста лъскави, номенклатура " - сега, когато хората усетят това, партията е починала, предизвести министър председателят. През идващите няколко години би трябвало да създадем радикални промени, където губим, да вземем за пример Плевен - там би трябвало да се отреже радикално, разгласи той.

Подалият оставка от всички управителни постове на ГЕРБ и освободен през днешния ден от Националното заседание на партията Цветан Цветанов след дълго медийно безмълвие разяснява пред публицисти, че е предан човек и няма нищо неизяснено посред им с Бойко Борисов.

„ Чисто в организационната активност на партията няма да вземам участие, в предизборните щабове, когато минат изборите, ще може да се съпоставя “, уточни той. „ Всичко мина по-цивилизовано, в сравнение с са очаквали някои “, добави Цветанов.

Той не отхвърли, че има интерес към неправителствения бранш. Бил в процедура по основаването на център за евроатлантическа активност, който да прави разбори и прогнози по тематика " сигурност ". Плановете ми са да бъда по-често със фамилията си, призна Цветан Цветанов.

Не му липсвали медийните прожектори. Доста по-спокойно е, когато не си всекидневно пред камери, можеш да осмислиш всичко, което се е случвало през годините , сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР