Борисов разви една техника, за която може само да му

...
Борисов разви една техника, за която може само да му
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов знае как да прави заден без да губи електорат

„ Борисов разви една техника, за която може единствено да му завиждат – знае по какъв начин да прави заден без да губи електорат ”, разяснява социологът Андрей Райчев пред БТВ.

„ Димитър Главчев направи по този начин, че Веселин Марешки да стане началник на Бойко Борисов ”, счита социологът във връзка последните политически кавги към оставката на ръководителя на Народното събрание.

„ Главчев извърши нещо без да осъзнава. Първо е европейската реакция – няма парламент без съпротива. Второто, в случай че сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като сътрудник или Марешки като шеф? Защото Главчев сложи Борисов пред този избор ”, коментира Райчев.

По думите му по-добре е Борисов да има сътрудник, който да бъде доста деен и опозиционно заплашителен, в сравнение с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да излязат от Народното събрание и по този начин Марешки да взима решение дали да заседава Народното събрание или не.

„ Тук беше застрашено самото осъществяване на съвещанията. Те в действителност бяха тръгнали да вършат Марешки шеф. Това Главчев му го сервира на своя министър председател една заран – естествено, че ще го изгони ”, добави още Райчев.

По думите му изборът на Цвета Караянчева за ръководител на Народното събрание е чудноват. „ Този пост е мъчно място и не толкоз тъй като би трябвало да си доста интелигентен или културен, само че тъй като там се желае да те почита опозицията. Тя е драка, тя е войник ”, разяснява Райчев.

Според него този скандал е пристигнал в доста несъответствуващ миг за държавното управление на Борисов, тъкмо когато у нас политическата обстановка би трябвало да бъде спокойна преди европейското председателство.

„ Борисов не можа да реализира мир сред съпротива и ръководещи за по време на председателството. Опозицията няма да му обезпечи тези шест месеца тишина ”, безапелационен е Райчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР