Борисов предложи да се закупят същите машини за изборите като

...
Борисов предложи да се закупят същите машини за изборите като
Коментари Харесай

Борисов за записите на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата

Борисов предложи да се закупят същите машини за изборите като в Съединени американски щати
Политическа партия ГЕРБ замразява договарянията с ПП-ДБ, стана ясно след края на Изпълнителната комисия на партията, която се събра да обясни позицията си във връзка на изтеклите записи.

Всичко има граница. Става дума за метод на ръководство, който е в прорез със всички европейски практики. Неприемливо е на открито да се приказва едно, а по-късно друго, уточни още Мария Габриел. Тя добави, че България не е заслон, а суверенна страна.

Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ е победила два пъти на избори с машини и без тях, само че е поел ангажимет да се върне машинния избор по време на договарянията. Затова водачът на партията предложи да бъдат закупени машини като тези за изборите в Съединени американски щати, с цел да няма подозрения за далавери.

„ Приемаме, че там е най-голямата народна власт “, аргументира се водачът на ГЕРБ. „ Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати “, уточни Борисов по какъв начин ще става гласуването. Решението ще бъде на Народното събрание, добави той. 

„ Тръгнахме от това да създадем няколко неща в това Народно събрание – без обединения и ангажименти. Нито един път не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е безспорна неистина “, сподели Борисов във връзка изказванията в записа, че водачът на ГЕРБ го е боязън да остане без отбрана от наказателно гонене. Напомни, че е нямал подобен 2 години. Напомни още, че за 2 седмици са признати редица закони. Посочи, че в този момент на дневен ред е въпросът с държавния бюджет.

„ На мен тези записи, които бяха обявени от Кирил Петков, не може да ми повлияят. Той сподели, че са записани от службите и си споделих, че това е „ Уотъргейт “, само че се оказа, че не е по този начин. Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушаване. Това е подтекст, с цел да се разрушат службите и да бъдат махнати стотици офицери “, продължи Борисов.

„ Ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 шефове на учебните заведения. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни водачи “, съобщи Борисов и напомни, че Политическа партия са споделили единствено с техен мандат, а Демократична България като ГЕРБ желаят експертен кабинет

„ Съгласихме се и върнахме мандата. Съгласихме се да е с техния, убедих хората, че е положително за народа, не за партията. Не е за извинението. Въпросът е за метода, по който мислят да управяляват.  Искат да махат хора на Радев и ГЕРБ. Те изчегъртаха всичко, ние за тези 2 години нямаме хора. Резултатът е безпорядък и злополука на страната. 

Лидерът на ГЕРБ се ядоса и на чутото в записите за това, че Политическа партия са желали да вършат локалния избор с техен вътрешен министър и по този начин да го манипулират.

„ Чухме, че желаят да ни употребяват за заслон за локалните избори с техен министър на Министерство на вътрешните работи.  Почтено ли е? Как да кажа, че ние побеждаваме като тези 37 депутати желаят цялата власт за тях. Как ще се намерят нови хора за държавната администрация? Колко шефове в този момент са под стрес “, изясни той и добави, че всичко е пристигнало като гръм от ясно небе.   

„ Казаха, че ни нямат доверие, само че всичко беше както сме се разбрали. С какво заслужаваме това държание?. ГЕРБ по тази причина е първа мощ, тъй като грантираме на всеки чиновник – в администрация, обучение, в службите - няма да допуснем политическо гонене и омаскаряване “, безапелационен беше той.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР