Борисов обикаля, говори си неговите неща, прегръща всеки в обсега

...
Борисов обикаля, говори си неговите неща, прегръща всеки в обсега
Коментари Харесай

Светлото и тъмното бъдеще на Борисов

Борисов обикаля, приказва си неговите неща, прегръща всеки в обсега на ръчищата му, театралничи за селфита, раздава подписи, присмива се на образованите министри, подарява фланелки с неговия лик, кастри новите партии от митинга.

Борисов е спокоен и се надява на ярко бъдеще, тъй като разчита на над 200 000 калинки в администрацията и 100 хиляди гласа от техните фамилии. Чака гласове и от приятелите си в публичните поръчки, пенсионерите, дето се възхищават на 50-те лв., на гласове от Министерство на вътрешните работи, армията и корпоративния избор.

Борисов е спокоен и тъй като сигурно е трансферирал в банкови сметки на разнообразни имена в чужбина спестеното от трите мандата. Експерти настояват, че в сметките му имало пари колкото пенсиите и заплатите да се вдигнат двойно за години напред, само че ние единствено можем да гадаем. Говори се също, че има компании, офшорки и медии, които работят за него.

В забрадка са му вързани десетки магистрати – следователи, прокурори и съдии. Няколко официални инспекции и ще излезе чист като момина сълза.

Разчита и на връзките си с кръгове от проведената престъпност – дал им е достъп до парите на страната, чака да му върнат услугата. По техния си начин…

Все още има поддръжката на корумпирани политици в Европейски Съюз.

Вярва, че ще се контракти с американците да не го закачат. Надява се Пеевски да им е задоволителен.

Разчита и на Путин, на който направи многомилиардни дарове. Също и на Ердоган, на който занапред ще научаваме какво е предал и продал…

Дори да не ръководи след 11 юли, ще подвига звук към себе си, ще се изживява като жертва на репресии, ще саботира всичко, което новата власт се опита да прави в интерес на обществото, ще провежда мафията за провокации и произшествия.

Може да е еднокнижник, само че знае нещо доста значимо: човешкото око е ненаситно. Това прави значително българи негови почитатели и почитатели. Пари, чалга, дами, пиячка и парцели без бачкане. Крадеш и се кефиш.

Този човек срина ценностната система, доколкото бе останала такава след 90-те години, и в този момент му е елементарно. Мутрите са му армията, а популацията – крепостните. Моделът може и да скърца, само че още работи.

Това са гаранциите на Борисов за ярко бъдеще. Дали?

И въпреки всичко той спи неприятно. Кошмарният въпрос, какво ще стане с парите му, виси над главата му като гилотина. Изнесените милиони са откраднати пари от българската страна и ще бъдат търсени – от наши и партньорски служби. Може и да са ги разкрили вече…

Лоша вест е също, че няма с кого да подписа договорка да не бъде съден за осъществените закононарушения. Нещата излизат от неговия надзор и това го побърква.

Най-забавното е, че Борисов още има вяра, че доста хитро е укрил заграбеното. Чакат го неприятни изненади.

И най-страшното: той стартира да проумява какво е сторил на българите. Заблудите с подправените статистики към този момент не правят работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по опазване на здравето – това завещание оставя. Лъже се, в случай че има вяра, че „ шефа “, както той назовава Бог, ще го избави от идното.

Възмездието е неизбежно.

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР