Борисов няма кой знае колоо много ходове в създалата се

...
Борисов няма кой знае колоо много ходове в създалата се
Коментари Харесай

Иво Инджов пред Дарик: Борисов искаше да има правителство с ПП-ДБ, но по неговите правила

" Борисов няма кой знае колоо доста ходове в създалата се обстановка и явно с тази номинация (номинацията на Мария Габриел за министър председател - бел. ред.) се пробва да прокарва мостове към Брюксел, към външнополитическите сътрудници на Българияи да убеди вероятно партиите, които ще поддържат това държавно управление, че ще се работи по проблеми като участието в Шенген, в еврозоната, подготовката на ПВУ и несъмнено, преди всичко би трябвало да се работи по бюджет ".

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио политическият анализатор Иво Инджов.

" От другастрана е знаков външен политик на ГЕРБ. Според мен тя стои много надалеч от всекидневната българска политика. Дори някой беше споделил, че Борисов по този метод жертва кариерата й ", добави Инджов.

По думите му Борисов е желал да има държавно управление с ПП-ДБ, само че по неговите правила – да има министри на ГЕРБ в това държавно управление. " Вкоето има логичност, само че опонира на изначалната позиция на ПП-ДБ да има една алена линия в връзките с ГЕРБ, която да не бъде прекрачвана. Според мен вероятността да има държавно управление нараства ", разяснява още политическият анализатор.

Иво Инджов уточни още, че Бойко Борисовправи всичко допустимо да усъвършенства имиджа си. Според него водачът на ГЕРБ искада бъде легитимиран още веднъж в интернационалните кръгове.

" Може от ПП-ДБ да са допускали, че е подготвен на по-големи отстъпки в името на тази цел. Според мен към момента в новата коалиция има някаква вяра, че в случай че не се случи първият мандат, е допустимо ГЕРБ под някаква форма да ги поддържа, само че възможностите за това понижават ", сподели още Инджов.

Според него погледните би трябвало да бъдат съсредоточени в първия мандат, защотоима възможност за сформиране на държавно управление.

" Създалата се обстановка не допуска, че това държавно управление ще има доста дълъг живот, тъй като както и да се спогодят, малко мъчно ще има по-дългосрочен небосвод. Борисов приказва за три месеца ", разяснява още Иво Инджов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР