Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно и

...
Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно и
Коментари Харесай

Румен Христов: Бойко Борисов пак няма да е нито депутат, нито кандидат за премиер

Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде евентуално и народен представител. Ще се кандидатира, само че не знам дали ще остане в Народното събрание. Това разгласи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

 

Пред Euronews Bulgaria той разяснява апелите от страна на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ Борисов да се отдръпна от водачеството в ГЕРБ. „ Тези апели ми наподобяват на един футболен шампионат, в който ти губиш и казваш – не, не ми харесва финалът, желаеме да го проиграем още няколко пъти. Тоест те желаят избори, до момента в който завоюват. И тъй като не могат да завоюват, до момента в който Борисов е отпред, желаят той да се отдръпна, с цел да падне известността на ГЕРБ без него да падне и те да завоюват изборите “, разтълкува Румен Христов.

 

И добави с подигравка: „ Ами дайте да върнем член първи и да кажем - Политическа партия са най-готините, няма да вървим на избори, даваме им мандат да работят “. 

 

Христов предвижда първо място на изборите през април и най-малко 75 извоювани депутатски места за обединението ГЕРБ-СДС. Според него на 2 април двете обединения ще имат по-голяма преднина по отношение на главния конкурент – бъдещия съюз на Политическа партия и Демократична България. 

 

„ Това би асъдействало по-лесно да се сформира държавно управление “, счита Румен Христов. Той удостовери, че е имало опити за привличане на членове на Съюз на демократичните сили към бъдещата коалиция на Политическа партия и Демократична България, само че ставало въпрос за изолирани случаи и редови членове на партията.

 

„ Нека е ясно – в случай че някой обособен член напусне нашата коалиция и отиде в тяхната, той няма да бъде повече член на Съюз на демократичните сили “, акцентира Христов. От своя страна той изрично съобщи, че няма късмет синята партия да партнира по какъвто и да е мотив в общо ръководство с Българска социалистическа партия. Не сподели обаче кои с кои политически сили биха партнирали, с цел да се сформира кабинет.

 

„ Няма да е елементарно сформиране на държавно управление. Но да отидем на шести следващи избори е неотговорно и недобре за българските жители “, напомни Христов. И подерта потребността от приемане на законите от Плана за възобновяване.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР