Борисов не е десен, той е ляв: ходи с джипа

...
Борисов не е десен, той е ляв: ходи с джипа
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Борисов не е десен, той е ляв

Борисов не е десен, той е ляв: върви с джипа и хвърля пари на бедните без условия и промени. Новите медии вършат допустимо фрагментирането на самото ни мислене. Залети сме от всякаква информация, която даже не можем да обработим. Започваме да реагираме като амеби единствено на дразнения. Някой споделя нещо забавно, обърнеш се, след това някой различен се изкаже – забравяш първия и насочваш вниманието си в новата посока. В интернет пространството оцелява най-шумният и нападателният.

За да те виждат, би трябвало да псуваш, да представяш коренно друго мнение. Това съобщи културният антрополог проф. Ивайло Дичев в предаването „ По острието с Калоян Константинов “ в коментар на изчезващата нормалност от публичния и политически дискурс.

Обществото се хвърля от един скандал в различен и се въвлича в културни войни, които единствено целят да го разединят и настроят хората едни против други: „ Вместо да се концентрираме върху обществените и стопански проблеми – те ги изместват в посока, която е повече обвързвана с страстите, историята и фантазиите. Последното, което ме възмути, е решението да се спре Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР