Борисов настоя да бъде променена заповедта и да бъде разрешена

...
Борисов настоя да бъде променена заповедта и да бъде разрешена
Коментари Харесай

Борисов настоя за решение за инвитрото и матурите

Борисов настоя да бъде изменена заповедта и да бъде позволена още веднъж инвитро процедурата. С министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и с военачалник Венцислав Мутафчийски е било разисквано да се разрешат процедурите ин витро още от през днешния ден, изясни още министър председателят Борисов.

До сряда министър председателят желае и разновидности, при които ще работят детските градини, учебните заведения, както и разрешаване на казуса с матурите за 12 клас и изпитите за 7-класниците.

" Обсъдили сме и ви апелирам, в случай че покажем дисциплинираност, тъй като единственото потвърдено до момента, спиращо ковид, е дистанцията. " Преценихме, този риск е рационален, в случай че се съблюдава дисциплината, няма да претоварим лечебните заведения ", сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка с решението за отчасти отваряне на парковете. " Ако дисциплината се съблюдава, ще го спрем. Моля за дисциплинираност и ред, в случай че забележим, че работи добре мярката, да се отворят и методите към планините ", сподели още той.

Няма никакви медицински учредения за разхлабване още на ограниченията, повтори министър председателят Борисов. Припомняме, че това на утринния си постоянен брифинг съобщи и шефът на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, дружно с браншовите организации, синдикати и родители би трябвало да предложи вид за завършването на образователната година за учениците от 7 и 12 клас, сподели още Борисов.

С още дни седмица да се изместят напред държавните зрелостни изпити. Това разгласи министър Красимир Вълчев. Засега датите, които са препоръчани, са 29 май и 1 юни. Отлагането значи 5 и 8 юни.

Няма да има понижение на средствата за обучение, увери от своя страна министърът на опазването на здравето Красимир Вълчев. В сряда на съвещанието на Министерския съвет ще бъдат утвърдени 173 млн. лева за обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР