Борисов му прилича да е по-смирен и скромен, когато дава

...
Борисов му прилича да е по-смирен и скромен, когато дава
Коментари Харесай

Плевнелиев: Борисов не трябва да бави мандата, скоро завесата ще падне

Борисов му наподобява да е по-смирен и непретенциозен, когато дава оценки. В политиката би трябвало да важат общочовешките полезности. Да стартираме от възпитанието и смирението, отношението на възрастния и болния.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия и предаването " Пресечна точка " президентът Росен Плевнелиев.

" За мен е забавно на следващия ден какво ще се случи в Народното събрание при отсъствието на Борисов. Ще забележим на следващия ден какво образование ще се показва в Народно събрание от депутатите и дали ще покажат тези полезности, които желаеме да предадем към децата ни ", добави Плевнелиев.

По думите му на следващия ден в дебатите може би най-сетне ще се чуе конкретика, решение за България и да вървим напред.

" Ако бях на мястото на Борисов, не бих бавил мандата. Той няма смисъл да се бави. Сценариите, които той изброи, са безсмислени. Следващата седмица завесата ще падне и всичко ще се реши ", счита той.

" Тогава ще се връчи мандатът на Има Такъв Народ и ще се види ще вършат ли кабинет, какви ще са им политиките, кого ще повдигнат за управителен пост и от кого ще желаят поддръжка ", сподели още президентът.

" Силната борба през днешния ден не е сред Бойко Борисов и Слави. Голямата борба е сред министър председател и президент. Тя ще реши в каква посока ще тръгне България. Ако президентът-популист Радев завоюва, ще забележим накъде ще тръгнем ", счита Плевнелиев.

" Считам, че антисистемните партии - трите партии на митинга, ще желаят избори две в едно на есен, носейки се върху Радев, като ракета притежател. Те ще политизират обстановката какъв брой неприятни са ГЕРБ и ще си създадат козметични промени на Изборния кодекс, които да ги улеснят при вота ", сподели той.

" Слави не е демократ, тъй като иницира противоконституционен референдум ", сподели Плевнелиев.

Президентът остро укори Радев, че няма право да желае оставките на премиера, държавното управление и основния прокурор. " Аз не съм си разрешавал такова нещо, тъй като когато съм бил в обстановката, просто съм свалял доверието си от Орешарски да вземем за пример или Местан. Това е политически акт. Не може ей по този начин да се желаят оставки ", яростно акцентира Плевнелиев.

По думите му Радев е направил и друга груба неточност. Спрял е да привиква КСНС (Консултативен съвет за национална сигурност). " 6 месеца неглижира този Съвет, а един път го свика официално. Този орган в никакъв случай не е бил по този начин зарязан ", сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР