Борисов: Който иска коалиция – да участва с лидерите си

...
Борисов: Който иска коалиция – да участва с лидерите си
Коментари Харесай

ГЕРБ и Бойко в Пловдив – Или ние, или те! (на живо)

Борисов: Който желае коалиция – да взе участие с водачите си като министри

Или ние – или те!

С тези думи Спас Гърневски приключи словото си при закриването на националната акция на ГЕРБ-СДС в Пловдив в препълнената зала на културния дом „ Борис Христов “.

Лидерът на партията и лидер на листата в Пловдив Бойко Борисов, всички водачи на листи от коалиция ГЕРБ-СДС са на сцената.

Според Спас Гърневски – това е последно деяние, което в неделя ще предопредели за години напред бъдещето на децата на България: с Европа, или – пушечно месо в Евразия.

Той цитира и пловдивския стихотворец Добромир Тонев „ Може да не сме сърцето на Европа, само че сме част от нейното сърце. “ под гръмките аплаузи на залата.

Миграцията е едната тематика, с която можем да се оправим. При нас имаше 0 миграция. Сега – бедствено състояние в Бургас, Ямбол и Хасково. Може ли да си визиите, в случай че ние го бяхме позволили – сподели Борисов.

Парите – втората тематика. Няма. Нито един въпрос – нито за седемте танкера с газ, нито за Джемкорп, нито за заемите, изтеглени на големи лихви, продължи той.

Хърватите в еврозоната взеха два пъти по-евтини пари. В коя страна с евро, като приказват срещу еврозоната, българинът не желае да иде там и да живее там. Така, че еврозоната е първа тематика.

Публичните финанси – това харчене на пари, без бранене за бъдещите генерации! Щото Асен Василев по този начин решил – кой естествен българин постъпва по този начин с децата и с внуците си! Кой? Всеки българин гледа да остави нещо на детето си, на внука си, а не да му вземе. И това е хубаво, това е наша българска фамилна полезност.

Но от кое място у Василев такива полезности?!?

За страдание, без заем към този момент не можем. Когато Горанов или Ананиев правеха това, ни даваха на 0 рента, в този момент на 7%. Ние би трябвало да работим за лихвите, вместо примерно да влагаме в околовръстното на Пловдив. Но ще го създадем.

Пловдив ще има и край на Суперкупа, когато си достроим стадиона, сподели Борисов. Говорим съм с хората там, в Пловдив ще е Суперкупата, това го давам обещание.

В енергетиката е не по-малък безпорядък. Но там ще намерим решение със съседите, с президента Алиев.

Трудно ще е с парите първата година. Много заеми с взеха, доста задължения за заплащане се поема, продължи Борисов.

На автомагистрала Тракия в този момент видях следващата идиотцища – 300-500 метра да асфалтира в междинната лента в петък следобяд, 15 км. опашка, нито един служащ, само че поставили конусите и си отпътували. Обаче тая толерантност към другите…

Чух през вчерашния ден РЗИ-ата да желаят неотложно покачване на заплатите със задна дата. Ние, когато си отидохме, ги вдигнахме. Но в този момент инфлацията. Дърва няма, пелети няма – нещо, което изобщо не би трябвало да е проблем.

Но двете точки – България няма устойчиво държавно управление и по тази причина банките не дават пари.

Второто – ние не признаваме референдумите, това може да провокира големи проблеми. Аз в случай че ви запитвам в този момент кой е външен министър, вие не може да ми кажете, не ги и знаем, това е огромният ми боязън, войната, сподели Борисов.

Санкциите стават все по-жестоки и напрежението пораства. Ние ясно сме избрали нашата цел, нашето място, войната би трябвало да спре, само че с цел да спре – би трябвало да се оказва помощ на Украйна с всичко, което можем.

Това е наше партийно решение на ГЕРБ.

С този си избор народът ще каже кой да се пенсионира, кой да се чегърта, с кого да се прави коалиция, продължи Борисов.

Рецептата обаче е – всички водачи да са министри. Иначе тази формула, ние ще стоим откъм гърба, начело специалисти, по този начин не става. Вижте Слави Трифонов, в случай че беше начело, нямаше да е по този начин.

Аз не знам водачите на партиите, водачите на обединенията да не са директно ангажирани с ръководството.

Най-лесно е да кажем – ето ви специалисти, единствено че на следващия ден някоя партия се отдръпва, това не става. Това не работи, сподели Борисов.

Само тези избори са 80 милиона, а те споделят, ами като не стане, отиваме отново – айде още 80 милиона, благодаря и на тези, които са извън, предлагам на пловдивчани да поддържат листата и в Пловдив и в Пловдив област. Но непретенциозно, безшумно и набожно, Господ да е с нас, той не обича фукарните, сподели Борисов в умозаключение.

Гледайте наживо тук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР