Борисов: Кое е в колапс – има половин милиард повече

...
Борисов: Кое е в колапс – има половин милиард повече
Коментари Харесай

Борисов: Кое е в колапс – има половин милиард повече за образование, здраве, общини

Борисов: Кое е в колапс – има половин милиард повече за обучение, здраве, общини
Искането за предварителни избори е обикновено за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лв.. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти по време на инспекцията на градежа Автомагистрала “Хемус ” при трасето сред Белокопитово и Буховци.

Премиерът Борисов напомни по какъв начин след ръководството на кабинета “Орешарски ” страната е платила близо 7 милиарда и е заварила недостиг от -4%. “Сега в идващия бюджет половин милиард лв. има повече за обучение, повече от половин милиард за опазване на здравето, 10% върху заплатите на служители на реда от горната страна, военни, правосъдна защита, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Кое е в колапс? ”, сподели Борисов, представен от държавната пресслужба.

По думите му работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията. „ Макар и късно, само че фактически профилираният съд и прокуратура сега, дружно с нашите служби демонстрират и воля, и професионализъм, и предпочитание. Така че, постоянно има какво да се желае повече ”, съобщи министър председателят.

“Че институциите задържат олигарси, това ли ги е гняв или, че контрабандата от 34% слезе на 5%. И че бюджетът за новата година вследствие битката на институциите, не на обособени хора, донесе милиарди повече в хазната ”, попита Борисов. Той напомни, че предходната година се наложи страната да отпусне 12 млн. лв. за изчистването на рисковите химикали в “Полимери ” – Девня.

“АМ “Хемус ” за какво не я направиха. Важна ли е тя за жителите на Търговище, на Шумен ”, попита Борисов и напомни, че кабинетът “Орешарски ” я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

При инспекцията на трасето на Автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци министър-председателят осведоми, че кметовете на Шумен и Търговище са алармирали за компликация при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов беседва със притежателя на земята, като се схванаха да се търси законово решение, с цел да не се забавя градежът на автомагистралата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР