Борисов като редови депутат все пак трябва да има ангажимент

...
Борисов като редови депутат все пак трябва да има ангажимент
Коментари Харесай

Цветанов: Не си го представям Борисов като депутат в комисии, има друг дневен ред

" Борисов като редови народен представител въпреки всичко би трябвало да има ангажимент да взе участие в съответните отраслови комисии. Как си представяте да отиде в една комисия след парламентарния законодателен ден в пленарна зала?! Аз това не си го представям, тъй като просто той има различен дневен ред в неговото всекидневие и това не се вписва в неговите цели. "

 

Така разяснява депутатството на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред " Флагман " Цветан Цветанов, някогашен втори човек в партията, а в този момент - ръководител на " Републиканци за България ".


" Ако се съди от държанието му от последните няколко дни, аз считам, че тук задачата е следната: Борисов предлага кабинет единствено с ПП-ДБ, само че те не желаят кабинет с него, което значи, че той още веднъж ще избяга настрана и няма да поеме този риск да направи програмно държавно управление с останалите парламентарни сили като Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ. Те биха образували много съществено парламентарно болшинство, с което могат да очертаят някакъв къс небосвод, да изпълнят уговорките, които имаме към Европейската комисия, с цел да отпушим европейското финансиране. Но виждате, че това не се случва ", разяснява още той.

" Поведението на политическите обединения ще е през призмата на локалния избор. А сега държанието на Борисов и методът, по който реагира през последните няколко дни, демонстрират, че той предлага невъзможни неща, само че в същото време се вършат на консенсусните, смирените – по какъв начин би трябвало да се сформира държавно управление и така нататък Борисов и останалите обединения от „ хартиената коалиция “ биха пристъпили към идващ тактически ход – оптимално бързи избори. А виновността за несъставянето на кабинет в 49-ото Народно събрание ще трансферират на ПП-ДБ. Това ще се прави, в случай че не се образува държавно управление и се отиде на бързи избори ", счита водачът на републиканците.

" ПП-ДБ не получиха периферни гласове на изборите на 2 април. Ако идващият избор е, примерно, на 23 юли, тогава спадът при тази групировка може да се чака да е сериозен. Знаем, че техни гласоподаватели са по-успели жители, които по това време на годината нормално са на отмора. Освен това доста от хората са демотивирани да гласоподават на шести избори в границите на две години. Докато ГЕРБ и другите от „ хартиената коалиция “ си резервират твърдите ядра. Т.е. ниска изборна интензивност е в тяхна изгода ", споделя още Цветанов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР