Борисов към Нетаняху: Срещите ни са насочени към това Балканите

...
Борисов към Нетаняху: Срещите ни са насочени към това Балканите
Коментари Харесай

Борисов към Нетаняху: Срещите ни са насочени към това Балканите и Израел да са все по-проспериращи

Борисов към Нетаняху: Срещите ни са ориентирани към това Балканите и Израел да са все по-проспериращи
Утрешните ни срещи са ориентирани имено към това Балканите и Израел да станат все по-проспериращи. Надявам се това, което си ми заречен, а ти изпълняваш обещанията – нашите военни фабрики да развият построяването на дронове, някой ден да се осъществя.

С тези думи се обърна българският министър председател Бойко Борисов към израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху след среща на четири очи във Варна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Киберсигурността също е сфера за съдействие, акцентира Борисов. Балканите имат голяма вероятност, тъй че Израел е добре пристигнал и на утрешната среща ще можем да приказваме, съобщи Борисов.

Ценим високо другарството на израелския народ с българския. Българите са се хвърляли на релсите, с цел да спасят евреите, съобщи преди този момент Нетаняху. Той благодари на Борисов за оказваната поддръжка на страната ни за сигурността на Израел. Иран стоят зад ексремистките дейности, които се популяризират в разнообразни страни, сподели Нетаняху. По отношение на сигурността нещата са на извънредно високо равнище, акцентира той.

„ Продължаваме диалозите на високо равнище за реализиране на договорености по специфичното съоръжение. Мисля, че можем да създадем доста, което можем да създадем дружно. Надяваме се да можем с комбинациите на еврейски технологии и български, да реализираме положително съдействие. Технологиите обезпечават бъдещите места за работа. Радвам се когато фирмите на двете страни реализират съдействие “, уточни израелският министър председател.

Според него има огромен капацитет и в региона на енергетиката. Между България, Израел и Гърция може да бъде построена газова връзка. Ще стане въпрос по време на диалозите ни и Източно средиземноморски план – считам, че малко израелска газ може през Гърция да доближи и до България, сподели Нетаняху.

Очаквам с неспокойствие полемиките, които предстоят. Усещането е все едно съм в моето семейство. Затова желая да благодаря на българските жители за обезпечаване на сигурността на Израел, съобщи още Нетаняху и благодари на премиера, обръщайки се към него единствено с Бойко. Бойко, с твоето водачество България стана водеща мощ в Европейски Съюз, сподели министър председателят на Израел.

БГНЕС напомня, че Борисов ще бъде хазаин на Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия на 2 ноември, петък, в резиденция „ Евксиноград “, Варна.

Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развиването на взаимните инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на районната непоклатимост, както и настоящи европейски въпроси.

По-късно водачите от формата ще проведат работен обяд, в който ще взе участие и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР