Борисов изтъкна, че преди войната ГЕРБ са водили най-балансираната политика

...
Борисов изтъкна, че преди войната ГЕРБ са водили най-балансираната политика
Коментари Харесай

Борисов: Службите да следят процесите в Русия, случващото се е изключително опасно

Борисов посочи, че преди войната ГЕРБ са водили най-балансираната политика сред Изтока и Запада, тъй като " българите не обичат войната ". В момента, в който Руската федерация се трансформира в Путинов режим, ние имаме единствено едно място и то е на страната на евроатлантическата общественост и демокрацията.

" Не можем да подкрепим експанзията. Режимът на Путин и частните армии убиват украинските жители, това е чудовищно ", акцентира Борисов.

" Що е то частна войска която атакува и убива украински жители, по едно и също време с съветската войска. Когато това стана факт, нашата партия сложи украинското знаме в централа и стои до ден сегашен. Колко повече беше рисковано това, тъй като проруските сили възмажаха, ние още по мощно затвърждавахме нашето участие в Европа ", съобщи Борисов.

Той прикани външният министър, министъра на защитата, службите да наблюдават деликатно процесите сега в Русия и в Украйна.

" Във всички случаи това е революция, във всички случаи, това е бунт, във всички случаи това е извънредно рисково. Тези единствено на 400-500 километра от нас въоражени, експерти, убийци, даже след свършването на войната, те няма да се върнат и да станат доктори, учители, те ще извършват поръчки. И по тази причина нашето Министерство на вътрешните работи, нашите служби би трябвало да бъдат извънредно професионални ", сподели Бойко Борисов.

Борисов се обърна към Мария Габриел и я прикани да не разрешава да има медиатори при търговията с оръжия , тъй като по този начин се генерира огромна корупция.

" От първия ден на войната България изнася голямо количество оръжия за Украйна. Колко милиона снаряди и оръжия са изнесени там? Цената от завода до Украйна е на 100% повишена, най-ниската е 20% комисионна, междинната е 40. Предложихме непосредствено да се дава от завода на Украйна. През тези години имаше доста богати медиатори ", съобщи Борисов. И добави, че откогато ГЕРБ не е в ръководството, нищо не е е случило в нито един град и в страната и това е неоспорим факт.

" Имаме декларация сред Габриел и Денков и я съблюдаваме. Назначиха си министрите и зам.-министрите без да ни питат. Надолу поголовно подменят всичко, без това да е разказано в декларацията. И ни слагат 7 нови условия, за какво? Или сядаме и подписваме съдружно съглашение с разказано всяко едно нещо, другото е сърдитко Петко ", разяснява той.

По тематиката за изискванията на Политическа партия Борисов съобщи, че те си назначават министрите, зам. министрите, без въобще да ни питат. Но те си ги назначават, тъй като химикалът е у Денков. Надолу поголовно подменят всички, без това на никое място да е разказано в декларацията. А ни слагат 7 нови условия. Ами да си създадем спарзумение като в Германия - няколко стотин страници.

Борисов възмутено описа за диалог с министъра на спорта Димитър Илиев от Политическа партия, който признал, че заречен на дипломната си ръководителка да я назначи за заместител.

Очаква се ГЕРБ да оповестят решението си по поставените през вчерашния ден въпроси от ПП-ДБ..



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР