Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право

...
Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право
Коментари Харесай

Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали от власт

" Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси поддръжка от тези, които смъкна от власт. "

Така съпредседателят на " Демократична България " и водач на ДСБ Атанас Атанасов коментира днешната изява на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Малко по-рано Борисов, чиято партия завоюва най-голям % поддръжка на вота предходната неделя и надлежно ще е първи мандатоносител, разгласи, че е подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки в името на съставянето на устойчиво ръководство и анонсира основаването на контактни групи с присъединяване на специалисти, а освен на политици, в търсене на пресечни точки. Покани за диалози ще получат всички парламентарни сили, без изключение.

" Нали бяха дилетанти. На ход са експертите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " - добавя Атанасов във фейсбук поста си, визирайки определенията " дилетанти " и " експерти ", които от ГЕРБ даваха по време на предишния парламент и предизборната акция - първото за някогашните ръководещи и най-много за " Продължаваме промяната ", а второто - за себе си.

По отношение на новия състезател в Народното събрание - " Български напредък ", чийто водач Стефан Янев разгласи в изборната нощ, че Русия е " агресор " - при все реториката му до тогава, че войната е " съветска интервенция " и разгласи подготвеност да влезе във всевъзможни диалози, съюзи, коалиции, ръководителят на ДСБ показва: 

" Стефан Янев е подготвен на всичко ".

И показва в умозаключение, отново с подигравка по адрес на Борисов, който се дефинира като най-можещия, най-опитния и с най-вече интернационалните контакти:

" Очакваме решението на най-опитния. "



Макар от " Демократична България " към момента да не са коментирали като коалиция изборните резултати, през вчерашния ден сходна с на Атанасов теза изрази и другият й съпредседател - Христо Иванов.

" Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно не тъй като на мен не ми харесва, а тъй като действителността е, че сходно ръководство ще изкара хората на улицата. То е рецепта за дестабилизация на страната. През сходен ход единствено ще задълбочим политическата рецесия ", уточни той.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също разяснява през вчерашния ден. И бе безапелационна - никакви съюзи с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " пък отвърнаха в отговор на питане на Клуб Z, че се събират в този час, с цел да решат ще излязат ли с коментар след конференцията на ГЕРБ и в случай че да - какъв ще е той. Лидерите Кирил Петков и Асен Василев обаче оповестиха още в изборната нощ, че остават в съпротива и щом гласоподавателите са решили да дадат доверие на партията на Борисов, той е задължен да сформира държавно управление - както те са пробвали, със същия брой депутати. 

Пак в изборната нощ, от Движение за права и свободи заявиха, че са подготвени за диалози - с оглед политическата, обществената, икономическата и други рецесии.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР