Борисов иска да възпали стари седесарски рефлекси. Това заяви пред

...
Борисов иска да възпали стари седесарски рефлекси. Това заяви пред
Коментари Харесай

Иво Христов: Радев знаеше за листата на БСП

" Борисов желае да възпали остарели седесарски рефлекси. " Това съобщи пред bTV някогашният началник на кабинета на президента и претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия Иво Христов.

Според него българската политическа реалност се трансформира във фейлетон, в който Борисов споделя нещо и по-късно всички го разясняват.

Христов е безапелационен, че са смешни изказванията на премиера за налагане на пълзяща тирания от страна на Българска социалистическа партия. В отговор той запита какво в действителност е това, когато градеж се стопира по волята на премиера или бюджетът се трансформира още веднъж по негово предпочитание. Всичко опира до Борисов по думите му.

Христов посочи, че когато завърши един интервал, историците дават определение за автокрация. „ Но признаците са налице. Преди месеци той беше привикал целия общоприет щаб на откриването на Министерски съвет, за да обяви колко пари дава за армията. Ролята им беше да гледат признателно. Същото се разиграва и с митрополити от Българската православна черква и рутинно се разиграва с шефове на всевъзможни спортни федерации. Това автокрация ли е? Най-малкото е театър на автокрацията “, разяснява претендентът за евродепутат.

 Той добави, че бюджетът също се трансформира по волята на премиера, в нарушаване на Закона за държавния бюджет, градеж се стопира отново по негова воля, в случай, че има способени органи. „ Всичко опира до Борисов и той самият си дава сметка, че това е към този момент мъчно работеща скица, защото всеки го търси за всичко “, сподели още той. По мотив думите на премиера за боен прелом Христов попита: „ По чия самодейност да е вероятен боен прелом? Президентът няма власт над армията. Занимаваме се с параноични фантасмагории “, безапелационен е Христов.

" Аз не се виждам в определенията разузнавач - Държавна сигурност ", акцентира Иво Христов.

За връзките си с президента след напускането му на " Дондуков 2 " Христов разясни, че сред тях има ненакърнимо доверие.

" Президентът постоянно ще бъде идея за мен ", посочи той.

По думите му той не е феодал и всеки самичък взема решенията си. Христов добави, че Радев е наясно с неговото решение от дълго време, защото Корнелия Нинова му предложила да влезе в листата още през декември предходната година.

За Христов президентът е пореден и заслужен човек, който в никакъв случай не е изменил на това, което е декларирал в програмата си.

Според него обаче сред Борисов и президента има ценностно разминаване.

По отношение на евроизборите Христов акцентира още, че с Корнелия Нинова считат, че те са решаващи за българската обстановка.

" При победа на Българска социалистическа партия се основават условия за предварителни избори и излизане от безизходицата ", уточни някогашният началник на кабинета на Радев.

При продобиване от ГЕРБ съгласно него ще станем очевидци по какъв начин властта се бетонира.

На въпрос дали е квалифициран да стане евродепутат, той съобщи, че никой не може да твърди, че квалифициран за нещо, до момента в който не се сблъска с него.

" Румен Радев ми се довери, очевидно има добра вътрешен глас ", означи Иво Христов.

За мястото си в листата на Българска социалистическа партия той беше сбит като съобщи, че няма отношение към подредбата ѝ.

Христов показа и визията си за това дали действително има разделяне в Българска социалистическа партия, като изясни, че към момента не може да реши, защото не се срещал с гласоподавателите.

" Не виждам в листата вътрешен евроскептицизъм ", уточни той.

На въпрос дали Българска социалистическа партия се меси в политиката на президентството, той означи, че всички партии се месят под някаква форма.

По думите му нямало и съгласувани изявления сред Нинова и Радев, защото не си говорели постоянно.

Христов разяснява и отхвърли на президента да разсекрети Консултативния съвет, като изясни, че Радев нямало от какво да се тормози, само че други хора имали.

По отношение на жилищата на властта той е безапелационен, че става дума за систематичен проблем.

" Има келиперджийски нрав на ръководещите, който в този момент изплува ", добави Христов.

Като съществена своя идея за евроизборите той акцентира, че това ще бъде съхраняването на демокрацията в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР