Борисов има шанс да извлече дивиденти от абсурдния "Гинкагейт", но

...
Борисов има шанс да извлече дивиденти от абсурдния "Гинкагейт", но
Коментари Харесай

Г-н премиер, направете Гинка Върбакова министър на енергетиката

Борисов има късмет да извлече дивиденти от неуместния "Гинкагейт ", само че единствено при изискване, че фактически няма нищо общо със договорката до появяването на Гинка Върбакова в общественото пространство. Малцина имат вяра, че това е по този начин, само че пък 85% от участвалите в анкетата на ФАКТИ желаят страната да си върне собствеността върху енергийните дружества.

Според други "социологии ", както ги назовава министър председателят, процентите са към 75. Ако Бойко направи това, ще излезе победител от виртуалната борба с "гадовете ". Народът ще хареса този ход с привкус на национализация, тъй като счита частниците за изедници, а пък в допълнение и чужденци - двойни изедници с тройни сметки. Но, в случай че е поел различен ангажимент към някого, този проект ще пропадне. Държавата или би трябвало да си стопанисва изплатеното от ЧЕЗ, или да го предложи отново за обмен, само че цената няма да е същата, тъй като към този момент всички я знаем.

И тъкмо тук е драмата. Чешката страна се изтегли от нашата енергетика поради маргиналния пазар у нас - разбирайте, ниските облаги, които са паднали фрапантно през последните години. Това най-малко е тяхното обществено пояснение. Дано най-малко на си банкрутираме енергото, в случай че отново го ръководи страната. Може би ще е международен казус.

Втръснало ни е от израза "държавата е неприятен собственик ". Ако тя е неприятен собственик, защо ни е въобще. Защо си плащаме налозите, таксите, вноските за здраве и пенсия на страната, за какво плачем на химна и честваме Трети март? Ако страната е неприятен собственик, значи ние сме келешите, поради които това е по този начин. Държавата не ни е отговорна с нищо, ние сме си я създали такава. Волно или несъзнателно, както споделя дядо поп.

Нелепо увиснаха думите на Борисов "ще пъдя гадовете до дъно ". Защото още не се беше светнал за концепцията с връщането на страната в енергото. И обстрелваше политическите си врагове в познатия жанр. Както знаем, Борисов се преценява най-много с настройките на популацията и щом стана ясно какви са те, обърна плочата.

А и госпожа Върбакова се оказа разбрана жена - с подготвеност би си намерила друго занятие, щом страната си желае енергото. И отпътува за Чехия, да преразкаже концепцията на продавачите.

След цялата драма най-безсмислена се оказа оставката на Теменужка Петкова, станала косвена жертва в Гинкагейт, който не може да се дефинира жанрово. Ако не я върнат на поста, енергиен министър могат да създадат Гинка Върбакова. За заслуги пред нацията. Такива жестове не се вършат всеки ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР