Борисов, и всички ние призоваваме за диалог. Диалог върху реформата

...
Борисов, и всички ние призоваваме за диалог. Диалог върху реформата
Коментари Харесай

Иванов за офертата на Борисов: Не е сериозно изборните правила да се уточнят за седмица

Борисов, и всички ние призоваваме за разговор. Диалог върху промяната на изборния развой за една седмица обаче ми се коства несериозно. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка офертата на водача на ГЕРБ да бъде отсрочено гледането на измененията в Изборния кодекс на второ четене в Народното събрание със седмица, а партиите да образуват комисия, на която да ги одобряват. Той разяснява тематиката след срещата на Демократична България при президента в границите на консултациите преди старта на рулетката за мандатите.

Запитан какъв е рационалния период, Иванов отговори: Колкото би трябвало, с цел да се реализира необятно публично единодушие по какъв начин да наподобява изборната система. Това е най-важния развой в една народна власт и в случай че ние подхождаме към него несериозно, ще получим съответния резултат.

Не изключвам никакви причини и направления на диалог, само че дано го проведем по сериозния метод. Иначе се основава чувството, че някой бърза да си приготви изборната система и да отиваме на избори, разяснява още съпредседателят на Демократична България. Всяка седмица за логичен диалог е добра седмица, само че не може да бъде единствено седмица, добави той. Разумният период бил месец. И изясни, че всичко това ще се разисква в сряда на Председателски съвет в Народното събрание.

Демократична България не са разискали с президента разновидността да наложи несъгласие на Изборния кодекс, каквито апели се чуха към тях от хората на митинга в петък. Не сме разговаряли, това е въпрос на преценка на президента. Но в случай че процесът приключи по този метод, има премного причини и нужда, сподели Иванов.

Третият мандат е спешен, ексклузивен. Нека първо забележим какво ще се случи с първия и втория мандат, тогава да разясняваме третия, отхвърли всевъзможни въпроси по тематиката Иванов. Напомни, че Демократична България няма да поддържа първия мандат, а втория на " Продължаваме промяната ", които обаче би трябвало да дефинират формулата.

Иванов изрази удивление от престрелката, която се развихри сред президента и представителите на Демократична България по повод оръжието за Украйна. Позициите ни са известни и това изяснявяне на връзките, в случай, че хората чакат от нас да приказваме за държавно управление, ми се стори малко неуместно. Но от време на време в политиката има повече страсти, аз се отнасям умерено към това, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР