Борисов и висши представители на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, за

...
Борисов и висши представители на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, за
Коментари Харесай

Борисов обяснява `тайминга` за новата конституция и ВНС |

Борисов и висши представители на ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг, с цел да изясняват какъв е таймингът (времевият срок) за предлаганите от тях държавни промени - привикване на Велико национално заседание и нова конституция.

Премиерът отхвърли рецензиите, че посредством тези промени партията му печели време във властта.

" Искам да бъде направено оптимално бързо. Искаме да остане такова ръководство, което да се употребява от поддръжката на народа ", съобщи той.

" Не предопределяме каква ще е конституцията. Това е голяма неистина, ние единствено стартираме ", отговори той на друга рецензия - за легитимността на това ръководство да стартира конституционна промяна.



Показвайки директория, Борисов разгласи, че още през днешния ден подават " тази конституция " в Народното събрание. Цвета Караянчева и Даниела Дариткова ще стартират от през днешния ден да търсят срещи с парламентарните сили, с цел да се съберат 120 подписа на народни представители, които да бъдат импортирани на 2-ри септември - първият работен ден за новата парламентарна сесия. " Втори септември не е... след 5 години. Той е след десетина дни, две седмици ", сподели Борисов.

120 подписа са нужни, с цел да бъде импортиран план за нова конституция.

След това намерете метод вие, парламентаристите, посредством някакво техническо или друго гласоподаване да забележим можем ли да съберем тези 160 подписа (за привикване на Велико национално заседание - б.р.), заръча Борисов на Караянчева и Дариткова. " Защото има двумесечен период - тоест, отиваме на 2-ри ноември ", разясни той, визирайки минималния период сред двете четения за проектопромените. Максималният период е 5 месеца, т.е. 2 февруари 2021 година

" Можем да избегнем злополуката на страната единствено с Велико народно събрание. Дори да не е преференциално на ГЕРБ ", съобщи още Борисов.

Той се обърна и към протестиращите: " Спрете да тормозите другите хора. Пуснете пътя, останете на тротоара. И ни дайте тези две седмици, с цел да дадеме властта на хора, на народа, да е несъмнено на кой я даваме. Ако другите парламентарни сили не желаят да дадеме властта на народа, тогава всеки ще си понесе своята политическа отговорност. "

И щерка ми знае британски, живяла е толкоз време в Щатите, интелигентна е, само че не бих й дал да ръководи, няма житейски опит, разяснява министър председателят във връзка думите на протестираща, че се е върнала в страната от чужбина, знае британски и желае ново ръководство.

За мен Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае по какъв начин се прави задкулисие и по какъв начин се прави болшинство в Народното събрание. Или задачата му е единствено да има служебно държавно управление, да даде еднолична власт на Радев, разяснява още Борисов.

Очаквайте детайлности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР