Борисов и Пеевски - това е служебното правителство, с бледо

...
Борисов и Пеевски - това е служебното правителство, с бледо
Коментари Харесай

Цончо Ганев: „Възраждане" иска политики, не министри

Борисов и Пеевски - това е служебното държавно управление, с неясно присъединяване на ПП-ДБ с няколко министри. Разбира се, има и един на президента. Това сподели заместник-председателят на „ Възраждане " Цончо Ганев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

„ Възраждане " инициира искане за събаряне на държавното управление. „ По новата Конституция имаме настоящ парламент и имаме всички учредения да желаеме оставката на това държавно управление. Убедихме Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа изясняват, че те са съпротива и желаят това държавно управление да не е в този вид, тъй като е прекомерно близо до Движение за права и свободи и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не желаят да смъкват държавното управление. За следващ път демонстрираха същинското им лице, те са дребният сътрудник на Движение за права и свободи и на ГЕРБ ", добави той.

Цончо Ганев акцентира, че от " Възраждане " неведнъж са предупреждавали за идната конституционна рецесия.

„ От първия ден, в който падна държавното управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна рецесия - нещо, за което нашите адвокати ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията. Конституционната промяна се случи в кабинета на Пеевски, а ПП-ДБ изясняват какъв брой хубаво са създали. Всички виждаме в каква обстановка сме сега ", разяснява Ганев.

Служебното държавно управление не може да подсигурява почтени избори, счита той. Ниската изборна интензивност е решаваща за манипулирането на вота.

„ Възраждане " желае политики, не министри, безапелационен бе заместник-председателят на партията. „ Никой не гласоподава за „ Възраждане ", с цел да стане Костадин Костадинов или Цончо Ганев министър. Хората гласоподават за политики. Причината да не влезем в ръководството е, тъй като имаме тъкмо и ясно поети задължения към нашите гласоподаватели за съответни политики ", съобщи той.

Сделката с „ Боташ " ще коства милиарди на българските жители. „ Имаме дълбоки подозрения, че вкарването на случая с прокуратурата ще има някакво развиване. Развалянето на контракта ще ни коства почти 2 милиарда ", разгласи Ганев.

Петър Волгин не е лидер на листата за евровота, тъй като не е част от „ Възраждане ", изясни той.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР