Борисов и Гешев са били част от укривателството на това

...
Борисов и Гешев са били част от укривателството на това
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов и Гешев са истинските поръчители на това престъпление |

" Борисов и Гешев са били част от укривателството на това закононарушение, тъй като това, което видяхме на записа, е закононарушение. Бойко Борисов се скри от Народното събрание и не стана народен представител, с цел да не понася отговорност. Утре ще внесем искане да бъде изслушан в Народното събрание и Иван Гешев ". Това съобщи пред БНР ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов в коментар на показаните за първи път след година в Народното събрание в петък фрагменти на принуждение над протестиращи от антиправителствените митинги през 2020 година

По думите му част от това закононарушение е и потъпкването на достолепието на българската полиция, която е един от знаците на републиката.

" Това закононарушение включва политическите поръчители. Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски (министри на вътрешните работи от ГЕРБ - б.р.) са депутати, обезпечен им е депутатски имунитет, с цел да не бъде допустимо да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко закононарушение са Борисов и Гешев ", безапелационен е съпредседателят на Демократична България.

Според Иванов би трябвало да се спре да се приказва за партии на митинга, а да се приказва за хора, които са били на митингите и знаят какво е изкарало хората на улиците.

" Протестиращите български жители предишното лято желаят обществена отчетна власт, а не замяната на един властнически режим с различен, съобщи той.

И добави:

“Жертвата, дадена от гражданското общество преди година, може да се окаже безрезултатна, в случай че в името на това да няма спор, допуснем една властническа власт, упражнявана по подмолен метод посредством подставени лица, калинки и сламени хора, бъде сменена с друга, конструирана по същия метод. Това би било най-голямото изменничество ”.

Иванов беше безапелационен, че всеки, който желае да получи поддръжката на Демократична България, ще бъде питан какви хора предлага.

" Демократична България " би преговаряла за сформиране на държавно управление с третия мандат, даже в случай че той бъде връчен на Българска социалистическа партия, съобщи Христо Иванов.

Според него би трябвало да се седне и да се създаде цялостната формула на държавно управление.

" За да няма избори в този момент, тъй като този парламент не можа да роди пълноценно политическо ръководство и ние би трябвало да намерим някакъв сурогат, който да ни избави от това да хвърлим страната към избори, по тази причина предлагаме държавно управление за 6-8 месеца. Единственият ни корав апел е да има равноправни професионални договаряния ", уточни Христо Иванов.

Той бе безапелационен, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не би трябвало да се включват освен в договарянията, само че и съглашението за бъдещото държавно управление да бъде по този начин конструирано, че да не позволява тяхното въздействие върху работата на това ръководство, тъй като то може да бъде определено с 60 гласа, само че може да бъде свалено със 120.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР