Борисов и благодари, че от ПП-ДБ не издават резултата от

...
Борисов и благодари, че от ПП-ДБ не издават резултата от
Коментари Харесай

Преговорите продължават, обсъждат министрите, Борисов доволен, че ПП-ДБ пазят мълчание

Борисов и благодари, че от ПП-ДБ не издават резултата от диалозите сред двете обединения досега. 

" Преговорите се водят от Мария Габриел и от преговорния екип, който нашата партия излъчи. Мисля, че когато Габриел стане подготвена и всичко се контракти или не се контракти - ще излязат и ще ви кажат. Благодаря на сътрудниците от ПП-ДБ толерантно резервират безмълвие, до момента в който се схванат ", съобщи Борисов.

Борисов призна, че има подготвеност за отстъпки. " Процесът на договаряне на държавно управление изисква отстъпки и от двете страни ", добави той. " Убеден съм, че не би трябвало да обръщаме страната с краката нагоре ", отбрани желанието за кабинет от страна на ГЕРБ водачът му.

" Няма страни на регулаторите, няма страни на прокурорите, няма страни на правосъдните препоръки. Това са второ, трето, четвърто, което следва от избора на държавно управление. Така е във всички страни ", стимулира той кое е водещо по значимост. 

" Във всички правови страни се организират парламентарни избори и на тях политическите партии поемат своята отговорност ", сподели водачът на ГЕРБ. Той държи фокусът на договарянията първо да е върху състава на държавното управление и структурата на Министерския съвет, а по-късно върху попълненията в регулаторите и правосъдната система.

" Политическата отговорност се носи от политическите партии и от това ние не отстъпваме ", акцентира водачът на ГЕРБ.

Борисов иронизира кабинета за закъснялото изпращане на държавна помощ за Украйна и още веднъж насочи стрели към Тодор Тагарев, против чието оставане в държавното управление от ГЕРБ имат обструкции.

" Ръкавици вълнени с пет пръста, за Украйна, и към този момент за лятото министър Тагарев към този момент ще изпрати, надяваме се до август, ръкавици, тъй като БТР-ите са си още в София. Но за август ще имат ръкавици ", възкликна водачът на ГЕРБ.

Междувременно в коридорите пред медиите в Народно събрание и водачът на ДСБ Атанас Атанасов удостовери, че договарянията не престават и издаде до каква степен са стигнали. " Стигнахме до кадровите въпроси ", призна Атанасов.

До момента и от двете политически сили дефинират диалозите като градивни, само че в деня на консултациите при президента номинираната за министър председател Мария Габриел изиска още време за ГЕРБ. Все още не е ясно по кое време президентът ще връчи първия мандат точно на нея, като посочена за министър-председател на най-голямата парламентарна група. Консултациите завършиха през вчерашния ден, а от през днешния ден нататък Румен Радев има право да избере по кое време да даде досието с опция за сформиране на нов кабинет.

Междувременно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от събота насам водят съвещания в Народното събрание при закрити врата и не издават какво са се договорили и какво - още не. В диалозите вземат участие водачите на ПП-ДБ, само че не и Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ изпрати преговорен екип в състав Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян с аргумента, че Габриел ще бъде министър председателят и тя би трябвало да води договарянията. Едва на финала се чака водачите на партиите да сложат подписа си под общ документ за ръководство, в случай че завършването му бъде сполучливо. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР