...Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е

...
...Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е
Коментари Харесай

Кметът на Ивайловград: Ако сме в „ъгъла на Европа“, да си пожелаем да е все така

"...Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа ". Това е декларирала лидерът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори Елена Йончева в Димитровград, след среща с управлението на " Неохим ".
Но в случай че ние сме в „ ъгъла на Европа ”, то дано си поисквам да е все по този начин за Ивайловград, написа във Фейсбук кметът на общината Диана Овчарова.
Тя заяви, че в края на работния ден, в края на Светлата седмица, община Ивайловград е получила три уведомителни писма-покани за сключване на три нови контракта “.
„ От „ ъгъла на Европа ” желая да отбележа, че единствено по тези три плана на ПРСР (Програмата за развиване на селските райони), Община Ивайловград ще получи европейско финансиране на обща стойност 2 465 466.90 лева, предоставящи 100% безплатна финансова помощ. Правя конкретизиране - европейско финансиране за общото богатство, за децата на Ивайловград, за жителите на града ни, а не средства, които да отидат в къщи за посетители или в по този начин построените към този момент персонални, фотоволтаични паркове “, добавя Овчарова.
Първите две утвърдени оферти са свързани с просветителната инфраструктура и спорта.
„ От „ ъгъла на Европа ” учебното заведение в Ивайловград ще получи най-голям клас софтуерно обзавеждане и съоръжение за всички кабинети и зали – в това число за компютърни кабинети, библиотека, спортна и кино зала, физкултурен салон, игрище, кабинети по физика, химия и биология, учителска стая, кухня, списък и дворно пространство “, сочи кметицата на Ивайловград.

„ И отново от същата тази Европа, в „ ъгъла ” на която сме натикани, учебното заведение в село Железино ще получи средства за създаване на Многофункционална спортна площадка за мини-футбол, волейбол и баскетбол “, прибавя Овчарова.
Третият утвърден план планува реорганизация и рехабилитация на улиците " Армира ", " Климент Охридски " и " Христо Ботев " в Ивайловград.  
Градоначалникът осведоми, че към този момент са завършили процедурите за избор на компания  изпълнител и строителен контрол по план „ Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа на територията на Община Ивайловград ” и този месец ще стартира строителство.
„ По този метод „ ъгъла на Европа ” - квартал Лъджа, ще се свърже с път, водещ до манастира „ Св. Св. Константин и Елена ”; с. Планинец ще се свърже със с. Соколенци; с. Железино - със с. Пъстроок; от „ ъгъла на Европа ” няма да бъде подминато и с. Белополяне “, споделя Диана Овчарова.
И показва следното: „ Считам, че съм добре осведомена с географията. Имах цялостна шестица при най - положителния преподавател, господин Калайджиев (светла да е паметта му) и освен не греша „ ъглите на Европа ”, само че имам и добра памет... Спомням си времето, преди осем години, когато от 265 общини в България, нашата се нареждаше на предпоследно място по осъществени европейски планове. Сигурна съм, че и Вие помните това време. Днес, мога единствено да благодаря на господин Бойко Борисов, че община Ивайловград е в челната десетка на общините в България по сполучливо осъществени планове на Европейския съюз. Подменена инфраструктура, рехабилитация на улици и водопроводи, замяна на тротоари и настилки - с поредни и виновни дейности, с ясна идея, с доста работа, а не с говорене на кг. От „ ъгъла на Европа ”, от Ивайловград настоявам, че Борисов по този начин ни захвърли, щото няма оперативна стратегия, по която да не работим, а общинската администрация едвам смогва да се оправя с размера на отговорности и работата “.
По думите на кметицата не е време за говорене, а за избор. „ Аз избрах да обичам моя роден град! Избрах да имам вяра в дейности, а не в думи - още повече в неистинен! “, добавя тя с най-хубави усеща от „ ъгъла на Европа ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР