Борисов: ГЕРБ ще подкрепи който и да е кандидат на

...
Борисов: ГЕРБ ще подкрепи който и да е кандидат на
Коментари Харесай

Борисов в Търговище: Няма да поставяме условие нито един министър да си ходи

Борисов: ГЕРБ ще поддържа който и да е претендент на сътрудниците за ръководител на Народното събрание
„ Некоалиция има, с цел да можем да се движим напред “. Това заяви  водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Търговище. Борисов и кметът на Търговище доктор Дарин Димитров посетиха новопостроена градина в града, излиза наяве от фейсбук страницата на доктор Димитров.

Хората в Търговище биха желали да видят, че и за тях се мисли тъкмо толкоз, що се касае за София, Пловдив или Бургас. В перото за бюджета за археология има 400 хиляди лева за продължение “, съобщи Борисов, до момента в който разглеждаше ремонтираната детска градина.

„ Мисля, че през тези 9 месеца се научихме на съдружна просвета “, разяснява той във връзка с ръководството.

„ Всичко, което сме записали в съглашението, сме го изпълнили. Включително законите за Шенген, приемането ни в Шенген по въздух и вода. И пълновръстен член на Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Мисля, че Министерство на вътрешните работи работят доста добре с гранични, както и митниците, с цел да отидем по-бързо за сухопътните граници.

Така че тази ротация, това е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, комплицирано е, само че е единственото допустимо сега в България “, посочи Борисов.

„ В четвъртък в 8.30 започваме диалози – тъй като е правилно Кирил Петков да си пристигна, започваме пакет по всички – регулатори, конституционни съдии, ротацията “, заяви водачът на ГЕРБ.


„ И скам да кажа какъв ще бъде механизмът. Има две значими фигури – най-важните фигури – това е Денков и Мария Габриел. Те, двамата, би трябвало да създадат оценката на работата на всеки един министър, на всеки един заместник-министър, на всеки един регионален шеф. Когато те са подготвени въз основата на тяхната оценка, те ще дойдат да изискат поддръжка на парламентарните групи за тези министри, тогава ние също ще си кажем мнението, само че мога да настоявам, че предумишлено няма да бъде подложен нито един министър от нас да си върви или да не си върви “, посочи той.

Ротацията изисква и нов ръководител на Народното събрание. Аз мога да уверя сътрудниците, че който излъчат от Политическа партия и Демократична България, ще имат 69 гласа от нашата група по този начин, както сме дали обещание “, акцентира той. 

„ В една спокойна конюнктура още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да приказвам с Кирил Петков, Христо, Атанас и другите сътрудници “, увери Борисов.

Той уточни, че с Асен Василев имат доста ясни ангажименти за инфраструктурните планове.

Лидерът на ГЕРБ коментира и Шенген и концепцията, че би трябвало се бойкотира австрийският бизнес. „ Според мен това е неверно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес точно написа позитивно мнение и даде позитивна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници “, сподели Борисов.

Той посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да изиска цялостното ни приемане в Шенген.

Борисов напомни, че и там, където няма кмет на ГЕРБ, с Асен Василев е контрактувано пари незабавно да влязат в общините и хората да усетят това нещо. Пример е Попово, където кметът не е от ГЕРБ, само че ще се получат 14 млн. лева. 

Пазарът в град Търговище също ще бъде реновиран на стойност от 5,5 млн. лева, заяви кметът на града доктор Дарин Димитров.

Престои и преуствойство на стойност от 4,5 млн. лева на постройката на някогашната земеделска банка в града. В нея ще се обитават изложбени зали.

Д-р Димитров подсети, че постройката е знакова за Търговище – остаряла земеделска банка от 30-те години.

Очаква се също по този начин и да се осъществят и други значими за града планове. Три учебни заведения и детска градина ще бъдат изцяло реновирани, а 16 блока санирани.

„ Амбицирани сме да се оправим с всичко в името на жителите на Търговище “, разясни доктор Димитров.

Борисов регистрира, че всички в града са доста модерни. Той подсети, че там и където няма кмет на ГЕРБ с Асен Василев е контрактувано пари незабавно да влязат в общините и хората да усетят това нещо.

Борисов разяснява и по какъв начин се стига до Търговище в този леден ден . „ С повече работа и с обща воля всичко се реализира “, подсети той. По думите му макар че локалната организация е била срещу протичащото се с Политическа партия и Демократична България, в този момент се вижда резултатът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР